3 Şerit

Yeni sezon testleri Barselona’da başladı

Formula1 yeni sezon hazırlıkları Barselona’da başladı. Dikkat çeken markaların başında ise yeni teknolojileri ile dikkat çeken Mercedes geldi.

Barselona’da testlerin ilk haftası geride kalırken gündemdeki belki de en büyük odak noktası Mercedes’in ”W11” adlı 2020 aracı ile getirdiği DAS (Dual-Axis Steering) sistemi… Bu sistem, lastiklerin açısını direksiyonu iterek veya çekerek değiştirmenizi sağlıyor. Tamamen yeni bir sistem olduğu için yarış performansına etkilerini tam olarak söylemek zor, yine de tek turda 0,1-0,5 saniye fark yaratması bekleniyor.

Mercedes, artık alıştığımız gibi sezon içinde dominant olacağının sinyallerini veriyor. Peki bu sırada Ferrari ve RedBull kanadı ne yapıyor?

Ferrari takım patronu Binotto, bu yıl bir önceki yıl kadar iyimser olmadıklarını ve aracı sezonun ikinci yarısında ancak mücadeleci bir hale getirebileceklerini söyledi. İlk üç günlük testlerin ardından Mercedes pilotu Valtteri Bottas, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 0,784 saniye ilerisinde şimdilik testlerin en hızlı pilotu konumunda. Vettel ve Leclerc ise ”Gümüş Oklar”ın  2,422 ve 2,557 saniye gerilerinde kalmış görünüyor. Acaba yıllardır Mercedes’in taktiği olan testlerde yavaş gözükmeyi mi planlıyorlar yoksa gerçekten bir Ferrari’den beklemeyeceğiniz kadar yavaşlar mı?

Mercedes, tur sayıslarında da başı çekiyor

Mercedes pilotları toplamda 494 tur atmış durumda. Onları 471 turla Redbull ve 424 turla Alfa Romeo takip ediyor. Takımların tur sayıları ise şu şekilde:

Mercedes: 494

RedBull: 471

Alfa Romeo: 424

McLaren: 423

Alpha Tauri: 384

Renault: 380

Racing Point: 371

Ferrari: 354

Williams: 323

Haas: 316

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir