3 Şerit

Ferrari Sebastian Vettel ile Bahreyn’de zirvede!

2017 Formula 1 sezonunun 3. yarışı olan Bahreyn Grand Prix’i büyük heyecana sahne oldu ve Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel 3. cepten başladığı yarışı birinci sırada bitirmeyi başardı.

Yarışın ilk 10 turunda bir çok araç art arda yarış dışında kalırken, Lance Stroll ve Carlos Sainz arasındaki kazanın ardından piste giren güvenlik aracı belirleyicilerden bir tanesi oldu. Güvenlik aracının piste girmesi ile pit stoplara başlayan Mercedes pilotları pit alanına girerken arka arkaya kalınca Lewis Hamilton girişte gereğinden fazla yavaşlayarak arkasındaki Daniel Ricciardo’yu da yavaşlattı ve bu sebepten dolayı 5 saniye zaman cezası aldı.

Yarışı bir süre lider götürmesine karşın, son pit stopunda 5 saniye cezasını da çeken Hamilton, yarışı ancak ikinci sırada tamamlayabildi. Birinci cepten başlayan takım arkadaşı Valteri Bottas ise podyumu tamamlayarak 3. sırada yarışı tamamladı. Bir diğer Ferrari pilotu Kimi Raikkönnen ise 4 sırada kaldı.

Alonso yine motor arızasından yarış dışında kaldı

McLaren Honda pilotu çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso Bahreyn’de de motor arızası yaşayarak yarış dışında kaldı. McLaren Honda ile bir türlü yıldızı barışmayan Alonso’nun telsiz konuşmalarında oldukça mutsuz ve umutsuz olduğu gözlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir