3 Şerit

Honda Africa Twin Rally geliyor!

Honda, CRF1000L yani nam-ı diğer Africa Twin’in kuzeni olan yeni Rally modelini İtalya Motodays şovunda tanıttı!

Geçen sene İtalya’da yapılan EICMA fuarında konsept versiyonunu görüp “acaba?” dediğimiz Africa Twin Enduro Sports Concept ile ilgili Honda çok güzel geri bildirimler almış olacak ki, modeli seri üretime hazırladı ve ismini resmi şekilde Africa Twin Rally olarak duyurdu.

Africa Twin Rally modeli hakkında şimdilik sadece İtalya pazarında satışa sunulacağı ile ilgili haberler olsa da, normal Africa Twin’in ne kadar çok rağbet gören bir model olduğu göz önüne alındığında Honda’nın bu Adventure ruhlu kuzenini de diğer pazarlarda satışa sunacağına kesin gözüyle bakılıyor.

1

Dış görünüşüyle kendine hayran bırakan bu motosikletin teknik detayları tam belli olmasa da normal Africa Twin modelinden 7kg daha hafif ve 5 beygir kadar daha kuvvetli olacağı söylentiler arasında. Gözümüze takılan fiziki ve kozmetik detaylardan bazıları ise şu şekilde;

-Yalnızca bu modele özel Honda kırmızısı Rally karenajlar, LED Rally ön farlar, Alüminyum navigasyon tutacağı, Off-road sele, Alüminyum Rally jantlar, Karbon fiber motor koruma plakaları, Radyatör koruma, Standart plastiklerin yerini almış karbon fiber detaylar, Enduro lastikler, Enduro (Bear Trap) ayaklıklar, Termigoni egzoz, Elektronik ve yeniden programlanabilir motor bloğu kontrol yazılımı (ECU).2

Açıkçası bu özelliklerin içinde bizi en çok etkileyeni yeniden programlanabilir ECU oldu. Çünkü bir takım söylentiler işaret ediyor ki motosikletin elektronik sistemini, akıllı telefonlarımıza indirebileceğimiz bir uygulama ile yönetebiliyor olacağız. Birbirinden farklı Motor Güç Haritaları (Engine Mapping) indirilebileceği ve aralarından seçim yapılabileceği de bizi heyecanlandıran detaylardan. Zira bu şekilde ileri teknoloji ürünü bir yeniliği henüz hiç bir motosiklette görebilmiş değiliz.

Fiyat konusunda da yine kesin bir açıklama yok ancak kulağımıza gelen dedikodulara bakarsak düz vitesi 21.490 Euro’dan, çift kavramalı debriyaja sahip DCT (otomatik) modeli ise 22.640 Euro’dan İtalya pazarında satışa sunulabilir.

Kaynak:

http://www.visordown.com/motorcycle-news-new-bikes/honda-africa-twin-rally-debuts-italy

http://www.motofire.com/2017/03/news/say-hello-honda-africa-twin-rally/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir