3 Şerit

Harley-Davidson’dan 750cc’lik yeni model!

Harley-Davidson markası pek çok seveni tarafından uzun süredir beklenen Street Rod modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı!

Yakın tarihlerde kulağımıza gelen ve ismi çok da yabancı olmayan bir model Street Rod. Sektördeki pek çok kişinin süspansiyonları, frenleri ve kontrol kolaylığı açısından V-Rod’un yan ve üstün bir modeli olarak tanıttığı bir motosiklet idi geçtiğimiz yıllarda. Üstelik daha agresif sürüşe imkan veren jantlar ve lastikler ile birlikte sunulmuştu. Yenilenen Street Rod da bu çizgisinden pek çıkmışa benzemiyor.

17-hd-street-rod-8-largeKarşımızdaki yenilenmiş motosiklet, Harley-Davidson’un V-Rod modeli yerine Street 750 modeli baz alınarak üretilmiş. Özellik olarak 17inç’lik ön ve arka tekerlekleri, ters teleskopik ön çatalı, 300mm çift disk frenleri, ABS opsiyonuyla göz dolduruyor. Ancak en önemli değişiklik motorsikletin Rake açısında yapılmış. Street 750’nin Rake açısından 5 derece daha dik olacak şekilde tasarlanan şasenin 27 derecelik yeni Rake açısı neredeyse motosikleti Chopper olmaktan çıkartacak seviyede bir kıvraklığa kavuşturmuş. Arka lastik biraz daha geriye alınıp, çift süspansiyonla desteklenmiş. 64 cm sele yüksekliği 74 cm’e kadar yükseltilebilecek şekilde ayarlanabilir halde sunulmuş.

High-Res_JPG_-_00041_175_MKE_162272Motor bloğu üzerinde de çalışmayı ihmal etmemiş Harley-Davidson markası. Street Rod’un, Street 750’den %18 daha fazla güç ve %8 daha fazla tork (68 NM tork) üretebileceği belirtiliyor. Street 750 modeli arka tekerlekte 50-55 beygir gibi bir figür veriyordu, bu oranla kıyasladığımızda Street Rod için arka tekerlekte 65 beygir gibi rakamlar söz konusu, hatta motor krankında 75 beygiri ölçebilmek hayal değil. Bu rakamları daha iyi anlatabilmek için şunu söyleyebiliriz, motosiklet neredeyse Yamaha MT-07’ler ve Suzuki SV650’ler ile başabaş figürler sunuyor.

Küçük detayların alıcı üzerinde büyük etkileri olduğunu çok iyi bilen marka, LED arka stop lambasının yanında Bar-End olarak sunulan aynaları ve işlemeli deri selesiyle pazardaki rakiplerinden bir adım öne çıkmış.

Yeni Harley-Davidson Street Rod’un fiyatı ise renklerine göre farklılık gösteriyor. Street Rod’un Türkiye satış fiyatı Vivid Black rengi ie 12.204 €, Charcoal Denim ve Olive Gold renkleri ise 12.586 €.

Kaynak: https://www.revzilla.com/common-tread/harley-davidson-street-rod-first-look

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir