3 Şerit

Motosiklet pazarını Euro 4 normu vurdu

Türkiye motosiklet pazarının önemli bir kısmını oluşturan 250 CC’lik motosikletlerin bir kısmı, gelecek yıldan itibaren Euro 4 normuna uymak için 300 CC olarak gelecek ve yüzde 17 yerine 37 ÖTV’yle satılacak…

yamaha-xmax-300

EICMA’nın dikkat çeken yeniliklerinden biri sınıfının en çok satanı yeni Yamaha X-MAX 300’dü.

İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen ve dünyanın önde gelen motosiklet fuarlarından biri olan EICMA’nın Türkiye’yi ilgilendiren en önemli konusu, motosikletler için 2017 yılı sonundan itibaren yürürlüğe girecek Euro 4 normuydu. Örneğin Türkiye pazarının en fazla tercih edilen maxi scooter motosikleti Yamaha X-MAX 250 ve (rakibi olan diğer 250 CC’lik scooterler da) gelecek yıldan itibaren Euro 4 normuna uyumlu ve 300 CC olarak üretilecek. Dolayısıyla bu motosikleti satın almak isteyenler yüzde 37 ÖTV ödeyecekler. Ancak mevcut norm 2017 sonuna kadar geçerli olacağından, markalar bu yılın üretiminden gelecek yıl için stok yapıp, 2017’de de 2016 modelleri satabilecekler. Ancak 2017’de ithal edilecekler Euro 4 normunda olmak zorundalar.

b%c3%bclent-k%c4%b1l%c4%b1%c3%a7erYenilikler göz kamaştırdı

Ülkemizde bu yıl yüzde 18 daralan pazarda yüzde 3 büyüyerek yüzde 21’lik pazar payına ulaşan Honda da EICMA’da tamamen yeni 2 modeli ve kapsamlı bir şekilde güncellenen 6 modeliyle görücüye çıktı. Honda Türkiye Motosiklet Satış ve Pazarlama Müdürü Bülent Kılıçer “Uzun zamandır supersport tutkunlarının beklediği CBR1000RR Fireblade ilk kez bu fuarda sergilendi ve gördüğü beğeni ve takdir Türk kullanıcılarının aynı ilgiyi göstereceklerine dair inancımızı kuvvetlendirdi. Bunun yanı sıra ürün gamımıza tamamen yeni gelen CRF250 Rally modeli ise gerek yeni tasarımı ve konsepti, gerek ise performansı ve sürüş kabiliyeti ile beklentilerimizi üst seviyeye çıkardı” dedi.

CBR1000RR Fireblade

İlk olarak geçtiğimiz ay Köln’de gerçekleştirilen Intermot Fuarı’nda gösterilen CBR1000RR Fireblade modeli yenilenen SP ve SP2 versiyonlarına eklendi ve ilk defa 8 Kasım’da kapılarını açan EICMA fuarında Honda standında sergilendi. Bu yıl 25. Yaşını kutlayan 1000RR Fireblade, super sport segmentinin kurallarını yeniden yazdı. Tam Kontrol vizyonu çerçevesinde yol tutuşuna ve çevikliğe olan bağlılığı devam ederken, yeni model %90 oranında yenilendi. 15 kg ağırlık düşüşü ve 8 kW güç yükseltme sayesinde güç/ağırlık oranı %14 geliştirilerek Fireblade için şimdiye kadarki en iyi seviyeye ulaştı. Aynı zamanda Honda Seçilebilir Tork Kontrolü, Seçilebilir Motor Freni, yeni ABS, Sürüş Modu Seçim Sistemi ve Güç Seçici, Showa süspansiyon ve RC213V-S MotoGP’den türetilen teknolojiyle donatıldı.

CRF250L ve CRF250 Rally

CRF1000L Africa Twin lansmanından bir yıl sonra, yeni CRF250L ve CRF250 Rally ile CRF ailesi daha da güçleniyor.

CRF250L hem asfalt hem de arazideki sürüş kabiliyeti ile bu heyecanı tüm sürücülerin sahip olmasını sağlıyor. 2017 yılında gelen yeniliklerin başında Euro 4 normlarına uyumluluk, revize edilmiş emme ve egzoz sistemi sayesinde gelen daha çok tork ve güç, yeni tasarım, takometreyle yakıt göstergesi bulunduran yeni dijital panel ve açılır/kapanır ABS sayılabilir.

Uzun hareket süspansiyonu, geniş diskli ABS frenleri, CRF450 RALLY’den esinlenilen gövdesinin hava koşullarına karşı mükemmel koruması ve 10 litre yakıt deposu sayesinde etkileyici sürüş menzili ile CRF ailesine yeni katılan CRF250 RALLY hafta sonu maceraları, uzun mesafeli turlar veya günlük işe gidiş geliş için tasarlanmış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir