3 Şerit

İzmir Belediyesi bisiklet sürücülerini unutmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri olan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’ nı 9 Ocak Cumartesi günü törenle hizmete açmaya hazırlanıyor. 29 milyon TL’ye mal olan kavşak, normal süreden 3 ay önce tamamlandı.

 

Altınyol ’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü haber1904_0Kavşağı ’nda inşaat çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni kavşağı 9 Ocak Cumartesi günü  saat 11.00’de düzenleyeceği törenle hizmete açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen kavşağın açılış kurdelesini, tüm İzmirlilerin davetli olduğu törenle kesilecek. Büyükşehir Belediyesi ’nin 11 Nisan 2015 tarihinde temelini attığı ve yürüttüğü hummalı çalışmayla proje bitim tarihi olan 31 Mart 2016’dan yaklaşık 3 ay önce hizmete açacağı kavşak 29  milyon liraya mal oldu.

 

haber1904_3Bisiklet sürücüleri unutulmadı

Proje kapsamında, Smyrna Meydanı ’ndan Anadolu Caddesi ’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı ’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol ’a kadar uzatılmış. Bu sayede Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ’nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek. Yeni köprülü kavşak, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak.

Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’nı geçerek gelinen köprülü kavşak, Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkası oldu.

Kent trafiğine nefes aldıracak kavşakta  bisiklet kullanıcılarını da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, yol kenarlarında bisiklet sürücülerine özel bölümler oluşturdu.

Bisikletlilere bir güzel haber de Marmaris’ten geldi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir