3 Şerit

Alfa’nın GTA’sı geri döndü!

Alfa Romeo, yeni aracı Gulia GTA ve GTAm modelleriyle gözleri üzerinde toplamayı başardı.

Alfa Romeo’nun yeni spor sedanı Gulia GTA, tanıtımının ardından gözleri üstüne çekti. Aracın şık ve agresif görüntüsünün yanında içerdiği teknoloji ve kaliteyi ön plana çıkartmayı hedeflemiş. 

2.9 litrelik çift turbo V6 motoruyla 540 bg güç üreten GTA, 8 ileri otomatik şanzımanı ile 0 dan 100 kilometre hıza‘’Launch Control’’ sistemi yardımıyla yalnızca 3,6 saniyede ulaşıyor. Araçta titanyum Akrapovic egzoz sistemi kullanılmış, bu da Alfa Romeo’nun V6 lık motoruyla birleşince kulaklara hitap eden bir performans şöleni ortaya çıkartıyor. Aracın Aerodinamik unsurları da ilk bakışta göze çarpan noktalar arasında. Özellikle GTAm’de bulunan arka kanat aracı bir sedan olmaktan çıkartıp sizi pistlerde gazlamaya teşvik eder nitelikte. Bunun yanı sıra araçta ön splitter ve arka difüzör bulunuyor. Aerodinamik noktalarda ise son yıllarda Formula 1 serisinde ortaklık yaptığı “Sauber Engineering’’ tarafından desteklenmiş.

Aracın içine baktığımızda Alcantara ve karbonfiber detaylar göze çarpıyor. Direksiyon simidi, koltuklar, konsol ve kapılarda Alcantara kullanımından kaçınılmamış. Gulia GTA’daki şık görüntü ise GTAm versiyonunda yerini 6 noktalı kemer sistemine ve takla kafesine bırakıyor.

İkizlerin hızlı versiyonu olan GTAm, kendinizi profesyonel bir pilot gibi hissetmeniz için her şeye sahip. 6 noktalı kemer sistemi, devasa bir arka kanat ve takla kafesi gibi bir çok farklılığı barındırıyor. Hafifletilmiş ve piste uygun hazırlanmış bu araca sahip olabilecek şanslı 500 isme de Alfa Romeo Sürüş Akademisi’nden yüksek performans sürüş dersi, GTAm için özel renklendirilmiş Bell kask ve Alpinestars yarış tulumu seti verilecek.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir