3 Şerit

Harley-Davidson’dan elektrikli motosiklet!

 

Harley Davidson’ın ilk elektrikli motosikleti “LiveWire”, Las Vegas’ta gerçekleşen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) görücüye çıktı. Harley-Davidson’ın ilk elektrikli ve bugüne kadarki en kapsamlı bağlanabilirlik özelliklerine sahip modeli LiveWire, yılın son çeyreğinde tüketicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Harley-Davidson’ın elektrikli modeli LiveWire; yüksek performanslı elektrikli aktarma sistemi, heyecan uyandıran tasarımı ve üstün bağlanabilirlik özellikleri ile günümüz motosiklet sürücüsünü geleceğe taşıyor. Yenilikçi motosiklet yaklaşımının ilki olan LiveWire; hızlanma performansı, atak sürüş dinamikleri ve gelişmiş sürüş destek sistemleri ile de dikkat çekiyor.

LiveWire, 0-100 km/s hızına sadece 3.5 saniyede ulaşarak, motosiklet tutkunlarına heyecan verici bir performans sunuyor. Şehir içi kullanımlarda tek şarj ile 110 km menzil sunan LiveWire; güç ve teknolojinin mükemmel sentezini ortaya koyuyor. Debriyajsız tasarımı ile LiveWire, motosiklet kullanmaya yeni başlayan sürücüleri için de sürüş deneyimini her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

LiveWire, Harley-Davidson’ın uluslararası büyümenin hızını artırmak, global çapta yeni nesil sürücüler kazanmak ve iki tekerlekli mobilitenin elektrikle geleceğe hazırlanması gibi 2027 stratejik hedeflerini destekliyor.

Hızlanma: 0-100 km/s hızına sadece 3.5 saniyede ulaşıyor. H-D Revelation™ elektrikli güç aktarma organı tarafından sağlanan anlık tork, gaz kolu çevrildiği an var olan torkun %100’ünü yola aktarabiliyor.

Kullanım kolaylığı: Debriyaj veya vites değişimi gerektirmeyen elektromotorlu sistem, yeni başlayan motosiklet sürücülerinin hayatını kolaylaştırıyor. Şehir içi kullanımlarda, enerji geri kazanım sistemi sayesinde akü şarj edilebiliyor.

H-D™ Connect hizmetler: LiveWire, internet bağlantısı ve bulut hizmetlerini bir arada kullanan LTE özellikli Telematik Kontrol Ünitesi sayesinde motosiklet sürücüsü ile motosikletini bütünleştiren Harley-Davidson™ uygulamasının en güncel sürümünü kullanıyor. H-D Connect ile toplanan veriler, sürücünün akıllı telefonundaki uygulamaya bilgi sağlamak üzere aktarılıyor. H-D Connect sayesinde sürücüler, motosikletinin mevcut menzilini, şarj durumunu ve şarj tamamlama süresini görme imkanı kazanıyor. Yaklaşan araç servis zamanı ve diğer araç bakım bildirimleri ile ilgili hatırlatmalar sürücüye H-D uygulama üzerinden iletilirken, periyodik otomatik servis bildirimleri de yapılıyor.

Şehir içi kullanıma yönelik optimize edilmiş performans ve menzil: LiveWire, şehir içi kullanımlarda tek şarj ile 110 km menzil sunuyor.

Yol tutuş ve kontrol: LiveWire motosikletin şasisi şehir içi sürüşlerde güvenli, kontrollü ve atak bir sürüş sunuyor. H-D Revelation™ elektromotorlu sistem, ağırlık merkezini düşürerek hem yavaş ve hızlı sürüşlerde hem de manevralarda kontrollü bir yapı sunuyor. Dengeli bir sürüşe imkan tanıyan ve standart olarak sunulan Elektronik Şasi Kontrolü; gelişmiş ABS ve Çekiş Kontrol Sistemi gibi en gelişmiş teknolojileri bünyesinde barındırıyor.

Karakteristik Harley-Davidson sesi, düşük vibrasyon: LiveWire motosiklet; her biri sürücün konforunu arttıran minimum titreşim, ısı ve ses üreten H-D Revelation™ elektromotorlu sistem tarafından harekete geçiriliyor. Hızlandıkça ve devir arttıkça yeni bir Harley-Davidson sesi üretecek şekilde tasarlanan LiveWire motosikletin yeni sesi, elektrik gücünü temsil ediyor.

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir