3 Şerit

DS7 Crossback EUOR NCAP’ten 5 yıldız aldı

DS Automobiles’in yeni premium SUV modeli DS 7 CROSSBACK, Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak güvenlik alanında kalitesini kanıtladı. Tüm dünyada her geçen gün popülerliği artan SUV segmentinde premium bir oyuncu olarak yerini almaya hazırlanan DS 7 CROSSBACK bu başarıya, sağlam gövde yapısı ve çok zengin güvenlik donanımlarıyla ulaştı.

DS Automobiles’in yeni SUV modeli DS 7 CROSSBACK, sıkı kurallara sahip 2017 Euro NCAP protokolünden 5 yıldız aldı. Yeni nesil teknolojiler kullanan konfor ve güvenlik ekipmanlarından bazılarını segmentinde ilk olarak sunan DS 7 CROSSBACK’in başarısı bu sonuçla tescillenmiş oldu. 10’dan fazla güvenlik donanımını standart olarak sunan DS 7 CROSSBACK’te; Acil Durum Frenleme Sistemi, DS Active LED Vision farlar, DS Night Vision gece görüş yardımı, sürücünün dikkat dağınıklığını takip edip uyaran DS Driver Attention Monitoring sürücü destek sistemi, Aktif Kör Nokta Uyarısı, Aktif Şerit Takip Uyarısı ve Trafik İşaretlerini Algılama özellikleri bulunuyor. DS 7 CROSSBACK’te ayrıca yarı otonom sürüşe giden yolda önemli bir mihenk taşı niteliğinde olan DS Connected Pilot yer alıyor.

Yetişkin yolcu korumasında en yüksek puanlardan birine ulaştı

Euro NCAP’te 2017 yılında yapılan test sonuçlarına göre DS 7 CROSSBACK, “Yetişkin Yolcu Koruması” konusunda en yüksek puanlardan birini elde etti. 34 puanın üstünde ve yüzde 91 oranla yetişkin yolcu koruması testlerinden başarıyla çıkan DS 7 CROSSBACK, yan mobil bariyer testinden 8 puan üzerinden 8 alarak maksimum koruma sağladı.

Çocuk yolcu korumasında yüzde 87 ortalama

DS 7 CROSSBACK, sadece yetişkin yolcu korumasında değil “Çocuk Yolcu Koruması”nda da çok başarılı sonuçlar elde etti. Toplamda 43 puan toplayan DS 7 CROSSBACK, yüzde 87’lik başarı oranıyla kendi segmentindeki en iyi oranlara ulaşan 4 otomobilden biri oldu. Önden ya da yandan alınan darbelerde, 6 veya 10 yaşındaki çocukları temsil eden çarpışma testi mankenlerinin (Dummy) hiçbir hasar almadan testleri tamamlamış olması, DS 7 CROSSBACK’in güvenliğini bu alanda kanıtlamış oldu. Arka sağ ve sol koltuklarında ISOFIX bağlantı noktaları standart olarak sunulan aracın ön sağ koltuğa ters yöne yerleşimli “ana kucağı”nın tercih edilmesi halinde devre dışı bırakılması gereken havayastığına dair uyarı yazıları ve grafik tasarımlar da rahat anlaşılabilen bir şekilde açıkta duruyor.

Yaya korumasında yüzde 87 ortalama

DS 7 CROSSBACK, kabin içindeki yolcuları kadar yolda karşılaşabileceği olası yaya yaralanmaları için de yüksek teknolojik donanımları barındırıyor. Ön tamponun yumuşak yapısı, yayaların bacak ve kalça korumasında çok başarılı bir sonuç ortaya koydu. Yarı otonom, acil fren destek sistemi ise hem yayaları hem de trafikteki diğer araçları hem stabil hem de hareket halinde olmaları durumunda çok başarılı bir biçimde algılayarak gerektiğinde otomatik frenleme yaparak tüm kriterleri karşıladı.

Güvenliği pekiştiren sürücü destek sistemleri ile kendi segmentindeki en güvenli araçlardan biri olduğunu kanıtlayan DS 7 CROSSBACK, yüzde 76 oran ve 9.2 puan ile bu kategoriyi tamamladı. Bu sonuç ile DS 7 CROSSBACK, kendi segmenti içindeki en güvenli ikinci araç unvanını kazandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir