3 Şerit

Hem spor, hem hobi sürüşü; Btwin Riverside 500 İnceleme

Bisiklet sezonu açıldı, bisiklet almak isteyenlerin arayışları da başladı. Son dönemin moda bisiklet modelleri ise her koşula uyum sağlayabilen bisikletler olarak dikkat çekiyor. Bunun en önemli örneklerinden bir tanesi olan yepyeni bisiklet modeli Btwin Riverside 500 bisiklet inceleme konuğumuz oldu. 

Bisiklet hem ulaşım hem spor için tüm dünyada en önemli araçlardan bir tanesi. Ülkemizde de bu alışkanlık giderek artıyor, bisiklet yolları çoğalıyor ve bilinçli bisiklet tüketicisi kaliteli ürünlere yöneliyor. Elbette fiyat da kaliteyle birlikte bisiklet severlerin ön plana çıkarttığı unsurlardan bir tanesi oluyor. Biz de bisiklet severlerin her koşulda kullanabileceği, fiyat performans açısından başarılı bir bisikleti incelemeye almaya karar verdik ve karşımıza ilk olarak Decathlon mağazalarında satışa sunulan yepyeni bir model ailesi çıktı. Btwin Riverside serisi. Bu serinin en üst donanımlı versiyonu Riverside 500’ü konuk alarak, hem asfalt yollarda hem de patikalarda test ettik ve çok da memnun kaldık. 

Ön yükleme ayarı yapılabilen amortisör ve hibrit lastikler sayesinde her koşulda konfor ön planda

Bisiklet sporuna adım atarken herkes çok yüksek paralar harcamak istemeyebiliyor, ancak kalite de olmazsa olmazlardan, hal böyle olunca bisiklet almak için çok detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor. Biz de 3 Şerit takipçileri için bu araştırmayı yaparak en önemli bisikletleri incelemeye çaba gösteriyoruz. Her bisikleti incelemek yerine hem kullanışlı hem başarılı performans sunan bisikletleri bulmak bizim işimiz haline geliyor. Karşımıza çıkan yepyeni Btwin Riverside serisi de bu koşulları sağlamayı başaran bir bisiklet modeli olduğunu bize testimizde kanıtladı desek çok da abartmış olmayız. 

Her yol koşuluna uygun hibrit bir bisiklet

Otomobil ve motosiklet gibi içten yanmalı motor bloklarına sahip takipçilerin aklına hibrit denildiğinde ilk olarak elektrik desteği gelse de bisiklet söz konusu olduğunda bu sözcük biraz daha farklı kullanılıyor. Hem asfalt hem de toprak yollara uyum sağlayabilen anlamına gelen hibrit kelimesini; konuk ettiğimiz Riverside 500 modeli, karşılığını verdiğini incelememiz sırasında bize kanıtlarcasına performans sergiledi. 700’lük jantları ile dışarıdan ilk bakışta bir şehir bisikleti gibi görünse de Riverside serisi, 38 mm kalın ve şehir bisikletlerine göre bir tık fazla dişli lastikleri ile toprak yollarda da ilerleyebileceğini bize gösteriyor. 

36 dişe sahip tek aynakol, vites değiştirme zincirin çaprazda kalma zahmetini ortadan kaldırıyor

Peki teoride sunduğu bu çok işlevselliği gerçekten sunabiliyor mu?

Bisiklet hassas bir ulaşım aracı olduğu için bu işlevleri bir arada sunması kulağa zor gelebiliyor. Her bisikletle toprağa girilmez, toprağa girebilen ile de yolda rahat gidilmez. Evet bu doğru bir görüş ancak Btwin Riverside serisi adeta bu görüşü yıkmak için tasarlanmış. Önde sunduğu ön yükleme ayarı yapılabilen amortisörlü maşası ile toprak yollara girildiğinde de hem konforu hem de güvenliği bize sunmayı başarıyor. 

Asfalta çıktığımızda da amortisörü sertleştirip yalnızca arka vitesi büyüterek yeniden hızlı ve rahat bir sürüş de yapabiliyoruz. 

Yeni bisiklet trendlerini yakalamak amacıyla 36 dişe sahip tek aynakol düzeneği ile karşımıza çıkan Riverside 500, arkada bize sunduğu 9 vites ile ilk bakışta “E peki yokuşlarda ön vitesi küçültemeyecek olmak bize zorluk çıkartmayacak mı?” sorusunu da beraberinde getiriyor. Ancak arkada 1. vitesin 36 dişe sahip olması, 9. vitesin de 11 dişliye sahip olması bize hem şehir içi gezinti sürüşleri hem de sportif hızlı sürüşler için imkan sağlamayı başarıyor. Yokuşlarda da sorunsuz ve yormayan yapısıyla önemli bir seçenek olarak dikkat çekiyor. 

Unisex kadro hem kadın kullanıcıları hem de erkek kullanıcıları mutlu edecek şekilde tasarlanmış

Aksesuarları ve hafifliği ile de fiyat performans bisikleti

Hem kadın kullanıcıların hem de erkek kullanıcıların kullanabileceği şekilde eğimli unisex alüminyum kadro yapısına sahip 13 kg ağırlığındaki Riverside 500 modeli satın alındığında pakette birlikte gelen reflektörlü, pilli arka stop lambası ve reflektörlü, pilli ön farı ile gece sürüşlerinde de ekstra bir ürün satın alma gereğini ortadan kaldırıyor. Buna ek olarak gelen vites koruma demiri de düşüşlerde veya yan yatırmalarda arka aktarıcının zarar görmesini, vites ayarı bozulmasını da engelleyen bir aksesuar olarak öne çıkıyor. 

S, M ve L olarak üç farklı boy seçeneğine sahip Riverside 500’ün %100 alüminyum kadrosu ise ömür boyu garanti ile korunuyor. Bu da markanın ürününe ne kadar güvendiğini açıkça ortaya koyuyor. Yedek parçalar da 2 yıl boyunca Decathlon garantisi ile sunuluyor. Genellikle markaların yedek parçaları garanti altına almadığı bisiklet dünyasında bu da önemli bir özellik olarak göze çarpıyor. Decathlon mağazalarında bulunan servis noktalarında bisikletin tüm bakımları yapılabiliyor. 

Btwin Riverside serisi 3 farklı seçeneğe sahip

Bu yeni bisiklet serisinin alüminyum kadrolu Riverside 500 modelinin yanı sıra iki farklı versiyonu daha bulunuyor. Çelik miks kadroya ve tıpkı 500 modeli gibi tek aynakol ve hibrit yapıya sahip Riverside 100 ve Riverside 120 modelleri. Donanımlarına göre fiyatlar değişiklik gösterirken en yüksek fiyatlı olan 500 modelinin fiyatı 999,99 TL, Riverside 120 modeli 599,99 TL ve Riverside 100 modeli 499,99 TL’den www.decathlon.com.tr ve Decathlon mağazalarında satışa sunuluyor. 

Detaylı video inceleme için;

 

3 comments

  • Cüneyt Altun

    Asfaltta ortalama nekadar hıza çıkabiliyoruz. Tek aynakol olması hız konusunda bize dezavantaj oluşturuyormu? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • serkan karagöz

      tek yaprak aynakol olduğu için bir avantaj sağlıyor. sonuçta çevirdiğiniz dişli hafiflemiş oluyor aynakolda 36, rublede 36 dişli yokuş için çok rahat. ancak hız için pek ideal değil. zaten hız istiyorsanız yol bisikletleri almalısınız. ben 3 haftadır kullanıyorum çok memnunum. eğer yeni başlıyorsanız yol bisikletlerinin dişlileri sizi çok yorabilir

  • Umut Kocatürk

    Merhaba,

    Beden seçimini neye göre yapmak gerekiyor. Mesela ben 1.75 boyundayım ve medium riverside 500 aldım. Ayak ucum keskin virajlarda ön tekere temas ediyor az da olsa. Acaba large alsam bu sorunu yaşamaz mıydım? Birde bu sorunu gidermek için eğer bedeni büyütmek çözüm olmaz ise ne yapabilirim tekerleri küçültmek veya aynakolu küçültmek mümkün müdür?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir