3 Şerit

Tek bir XSR700 ile iki farklı tarz!

Yamaha’nın Yard Built projesi kapsamında kişiselleştirilen motosikletler yaygınlaşmaya devam ediyor. Tayvan’dan gelen custom XSR700 projesi, Yamaha’nın kuvvetli Sport Heritage tarzını yansıtan modeline yeni tatlar ve heyecanlar katıyor.

2017_YAM_XSR700RoughCrafts_EU_CUSTOM_STAT_003-1-750x480

Tayvan’daki Rough Crafts isimli garajın gerçekleştirdiği yeni bir proje ile tek bir Yamaha XSR700 modeli üzerinde iki farklı motosiklet hazzı yaşamak mümkün hale geliyor. Hem Cafe Racer hem de Tracker olarak kullanılabilen bu motosikleti tasarlayan Rough Crafts garajının sahibi Winston Yeh, bu projedeki ana hedeflerinin motosiklet üzerinde kaynak veya kesim işlemleri yapmadan, sadece tak çıkar prensibine dayalı bir sistemle motosikleti farklı amaçlarda ve alanlarda kullanılabilmek için şekillendirmek olduğunu söylüyor.
Bu proje sayesinde XSR700 sahipleri çok sevdikleri motosikletlerini, Cafe Racer’dan Tracker’a bir saatin altında bir sürede kendileri dönüştürebilecek.

Winston Yeh’in motofire.com’a verdiği röportajda iki farklı motosiklet kullanmak isteyenlerin tek bir motosiklet ile bunu yaşayabileceğini vurgulayarak;

“Bu motosiklet üzerinde çalışırken kendimi acaba clip-on gidonlar kullanarak Cafe Racer mı yapsam, yoksa düz gidon takıp Tracker mı yapsam diye zor kararlar vermeye çalışırken buldum. İşte tam bu noktada neden bir Body Kit üretmiyorum, böylece kullanıcılar kendi fikirleri ve istekleri doğrultusunda onlara sunduğum süspansiyonları, tekerlekleri, frenleri ve gidonları kullanarak istedikleri motosikleti yaratabilirler diye bir fikir aklıma geldi ve ben de bunu hayata geçirdim.” dedi.

Yamaha tarafından resmen kabul edilmiş bu iki modelden yollara hazır ve Cafe Racer tarzıyla ön plana çıkanına The Corsa Scorcher, toprak yollara çıkmaya can atan ve Scrambler’ı andıran görünütüsüyle bizi bizden alanına ise The Soil Scorpion isimleri verilmiş.

Kaynak:http://www.motofire.com/2017/03/news/new-yamaha-xsr700-build-by-rough-crafts-is-two-bikes-in-one/

Çeviri: Gökay Öz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir