3 Şerit

Aston Martin’den yeni marka “AMR”

Aston Martin, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni alt markası AMR’ı tanıttı. Motorsporları takımı Aston Martin Racing’in başarılarını yol otomobillerine de yansıtmayı amaçlayan marka, ilk safhada iki modelini AMR logosuyla piyasaya sunacak.

Son yıllarda motorsporlarında oldukça başarılı zamanlar geçiren Aston Martin, 2016 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası sürücüler şampiyonluğu ve Le Mans 24 saat GT sınıfı zaferlerini daha karlı hale getirme amacında. AMR alt markası, basit bir fikrin üzerine inşa edilmiş; yarış otomobili teknolojilerini yol otomobillerine entegre etmek. Bu fikrin ilk ürünleri Rapide AMR ve Vantage AMR Pro.

Rapide AMR, markanın 4 kapılı lüks sedan modelinin şasi geliştirmeleri ve daha agresif gövde panelleri ile geliştirilmiş hali. Bunun yanı sıra, Aston henüz net bir bilgi vermese de, 6.0 litrelik V12 güç ünitesinden daha fazla güç alınmış. Kabinde ise karbon fiber yarış koltukları ve parlak sarı renkli detaylar dikkat çekiyor.

Vantage AMR Pro ise daha ciddi bir otomobil. Pist dışında yasal kullanımı mümkün olmayan otomobilin kaputunun altında Aston’un GT4 yarış otomobillerinde kullandığı motorun 500 hp gücündeki bir versiyonu bulunacak. Ayrıca tamamen ayarlanabilir yarış süspansiyonları, V8 Vantage GTE yarış otomobilinden alınan arka kanat, kaput ve roll cage de bu pakete dahil. İç mekanda da aynı Rapide AMR gibi karbon fiber koltuklar ve parlak renkler kullanılmış.

Aston Martin CEO’su Andy Palmer yaptığı açıklamada, “Hem Vantage AMR Pro hem de Rapide AMR’yi üretime sokacağımızı duyurmaktan heyecan duyuyorum, Vantage 7 adetten fazla sayıda olmamak kaydıyla oldukça sınırlı sayıda üretilecek, Rapide için ise belirlenen rakam 210 adet. Bunlar oldukça heyecan verici bir şeyin başlangıcı, bu program ile Aston Martin ürün gamındaki bütün modellerin bir AMR versiyonu olacak.” diyor.

Oldukça sınırlı sayıda üretilmesi planlanan bu özel otomobillerin fiyatlarının “normal” versiyonlarından çok daha yüksek olacağını öngörmek için ise Aston Martin’in açıklamasını beklemek gerekmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir