3 Şerit

Brexit’in Ford’a faturası 600 milyon dolar!

Ford Motor Company’nin Avrupa organizasyonu Ford of Europe, Britanya’nın Avrupa Birliğinden çıkma oylaması Brexit sebebiyle sterlinin dolar karşısındaki değer kaybından dolayı 2017 kazançlarından yaklaşık 600 milyon dolar kayba uğrayacak… 

Marka, 23 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen referandumdan bu yana pound’un değer kaybetmesi sebebiyle yaşanacak değer kaybından hedge (riskten korunma) yöntemiyle korunuyordu ancak Ford of Europe Başkanı Jim Farley’nin yaptığı açıklamaya göre Ford artık bu kalkandan faydalanamayacak.

“Brexit gerçekleştiğinde biz önlemlerimizi alarak bu referandumun ortaya çıkaracağı finansal gerilemelerden ve kur değişimlerinden kendimizi korumayı başardık ancak şu anda düşüşe geçen sterlin’in bize karşı getireceği tüm olumsuzluklara karşı açık bir durumdayız. Özellikle yılın ikinci yarısında bu daha çok hissedilecek.”

Pound’un son 7 yılın en düşük değerine ulaştığının vurgusunu yapan Farley;

“Ford’un Avrupa’da karşılaşabileceği tek karşıdan esen rüzgar sterlinin yaşadığı bu ciddi düşüş olarak dikkat çekiyor. Bunun bize bu yılki maliyeti yaklaşık 600 milyon doları bulacak.” diyerek, Ford’un 2016 yılında 1.2 milyar dolarlık bir gelir elde ederek rekora imza attığına vurgu yaparak 2017 yılında bu değerin düşebileceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir