3 Şerit

Opel’in yeni hedefi yılda 60 bin araç

Yükselen kur, artan ÖTV oranları yüzünden 2017 otomotiv açısından çok iyi başlamasa da Opel Türkiye hedeflerini büyüttü. Genel Müdür Özcan Keklik, “2016 yılını 55 binin üzerinde kapattık. 2017 için yeni modellerle hedefimizi 60 bin adete yükselttik” açıklaması yaptı.

Üretim ve ihracatta iyi geçen 2016 sonrasında, artan döviz kuru ile yükselen ÖTV sonrasında otomotiv yeni yılı biraz karamsar başladı. Pazarda yıl sonunda toplam satışların düşeceği beklentisi hakimken markalar da satış hedeflerini açıklamaya başladı. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, 2017 için düşüşün beklendiği pazarda kendilerinin bundan etkilenmeyip satışlarını 60 bin civarına artıracaklarını belirtti.

ozcan-keklik-mokka-x-edinburgh1Satışlar sadece Türkiye’de artmadı
Opel için Avrupa genelinde 2016’nın iyi geçtiğini vurgulayan Keklik,  “Avrupa genelinde 1 milyon satış rakamına, geçen seneden bir ay önce, Kasım başında erişmeyi başardık ve Türkiye dahil 12 Avrupa pazarında pazar payımızı artırdığımızı görüyoruz” dedi. Ülkemiz binek otomobil pazarının 2016’da bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4,3 arttığının altını çizen Keklik, Opel’in satışlarını yüzde 18 artırarak ilk üç marka içinde yer almayı başardığını ve 2016 yılı sonunda binek araç pazarında yüzde 7,3 pay elde ettiğini sözlerine ekledi. Keklik, “Opel’in 2016 satışlarının yüzde 50’sinden fazlası Astra modelinden geldi. Astra Sedan 22 bin, Astra HB 9 bin 500, Corsa 11 bin 250, Insignia 7 bin 400 ve Mokka 4 bin 500 adet olmak üzere toplam 55 bin 471 adetlik satış rakamına ulaşmayı başardı” açıklaması yaptı.
Beş yeni model geliyor
2020 yılına kadar 29 yeni model sunacağı daha önce açıklayan marka, ülkemizde bu yıl 5 yenilikle tüketicilerin karşısına çıkacak. Bu modellerin başında Opel’in yeni amiral gemisi Insignia Grand Sport bulunuyor. Modelin dünya tanıtımı Mart 2017’de Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Türk tüketicilere de nisan ayındaki İstanbul Otomobil Fuarı’nda tanıtılıp haziran ayında satışına başlanacak. Özcan Keklik yeni modelin 2017 satış hedefini 5 bin 500 adet olarak açıkladı.
Crossover’da iddialı olacak
Keklik, “Opel’in ilk defa Mokka X ile anmaya başladığı “X” takısına sahip olacak yeni modeller B ve C crossover modellerimiz Crossland X ve Grandland X olacak. Opel’in yeni nesil segment kimliği olan X, klasik gövde tipi ile sportif, havalı, son moda SUV ve Crossover gövde tipi arasındaki geçişi simgeliyor. Tamamen yeni iki yeni modelimiz ile büyüyen crossover pazarında müşterilerimize çarpıcı alternatifler sunacağız. Üçüncü çeyrekte satışa sunulacak B Crossover modeli Crossland X ile Opel 2017’de bin 500 adetlik satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir