3 Şerit

Duster otomatik olarak akıl çelecek

Renault-Nissan ittifakının sessiz ve derinden büyüyen markası Dacia, sadece mauel şanzımanlı versiyonlarıyla, gelir düzeyi yüksek batı ülkelerinde bile büyük başarılar elde edince, sıra otomatik şanzımanlı versiyonlarla müşteri kitlesini büyütmeye geldi.

EN SITUATION

Çift kavramalı otomatik şanzıman, tıpkı Renault’da olduğu gibi Dacia’da da sadece önden çekişli versiyonda sunulacak.

Bir süre önce Sandero modelinde otomatikleştirilmiş manuel şanzımanı Easy-R’ı sunan marka, yeni yıldan itibaren amiral gemisi Duster’da, 110 beygirlik dizel motorla kombine edilen çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzımanını sunmaya başlayacak. Çift kavramalı otomatik şanzıman, tıpkı Renault’da olduğu gibi Dacia’da da sadece önden çekişli versiyonda sunulacak. 4×4 versiyonlar ise manuel şanzımanlı olarak satılmaya devam edecek.

Çift kavramalı EDC şanzıman ülkemizde iki farklı donanım seviyesinde satılan Duster’ın, üst donanım seviyesi olan Laureate’de alınabilecek. EDC’li Duster’in yine 110 beygirlik dCi motoru kullanan manuel şanzımanlı versiyona göre tek farkı tork değeri olarak dikkat çekiyor. Mauel şanzımanlı versiyonda 1750 devir/dakikada 260 Nm olan tork, çift kavramalı şanzıman kullanılınca 250 Nm’ye düşmüş.

Yeni yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan çift kavramalı şanzımana sahip Duster’ın, mauel şanzımanlı versiyondan, bugünkü fiyatlarla yaklaşık 5 bin TL daha yüksek fiyatlı olması bekleniyor.

Dacia

Sandero ve Logan MCV de yenilendi

Markanın diğer modelleri Dacia Sandero ve Logan MCV de yenildi. Yenilenen Sandero Türkiye’de 42 bin 550TL ve Logan MCV 46 bin 800TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Sandero’nun yenilenen tasarımının yanı sıra yepyeni birçok donanım da ekleniyor. Dört havayastığı, hız sabitleyici, arka cam otomatikleri, deri direksiyon, elektrikli yan aynalar artık donanım listesinde yer alıyor. Ayrıca Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen yepyeni SCe 75 beygir (1.0lt) benzinli motor Renault Grubu modelleri arasında ilk kez Sandero ve Logan MCV ile pazara sunuluyor.

1481405852_berk___a__da___portre

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş

Türkiye dünya beşincisi

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “Dacia markası ilk modeli ile pazara sunulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’de yaklaşık 275 bin adet satış rakamına imza attı. Dacia, Türkiye pazarında her yıl konumunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Marka, toplam pazarda 40 bin 332 adet satış rakamı ve yüzde 4,8 olan rekor düzeydeki pazar payı ile 8. marka durumunda. Dacia Türkiye performansı ile dünya sıralamasında ise 5. ülke olarak üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca Dacia, Türkiye’de 2013’ten bu yana Duster ile 4×4 pazar lideri. Müşterilerimizin uzun süredir talep ettiği ve sabırsızlıkla beklediği otomatik vites seçeneğinin eklenmesi ve yenilenen modelleri ile Dacia, önümüzdeki yıllarda marka kimliğini güçlendirerek Türkiye pazarında marka sıralamasında yükselmeye devam edecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir