3 Şerit

Yeni nesil Fiesta, yüksek teknolojiyle geliyor

Ford, dünyanın en teknolojik küçük otomobili olacağını iddia ettiği yeni nesil Fiesta’yı Köln’de düzenlediği etkinlikte tanıttı. 

40 yıllık tarihi boyunca Ford’un Avrupa pazarındaki en başarılı modellerinden olan Fiesta, yeni neslinde dış tasarım olarak olmasa da, teknoloji ve kalite bağlamında ciddi yeniliklerle tüketicilerin beğenisine sunulacak. B segment küçük otomobil pazarı gittikçe çeşitleniyor ve özellikle “Premium” ürünlerin satışlarını giderek arttırması Ford’u farklılaşmaya itmiş gibi görünüyor.

Ürün gamına eklenen “Active” modeli, daha yüksek sürüş pozisyonuyla Crossover’lardan rol çalmaya çalışıyor. Ford, Mondeo ve S-MAX gibi modellerinde bulunan Vignale donanımını Fiesta’ya da getirmiş. Vignale, en lüks donanımlı seçenek olmakla beraber, satış ve satış sonrası hizmetlerini de kapsayan bir paket. Bu noktada Ford’un lüks markalarla da rekabete girmek istediği sonucuna varmak zor değil.

ford_fiesta_vignale_cockpit

Boyutları selefinden daha büyük olan yeni Fiesta, iç mekanında teknolojiden nasibini almış. 8″ boyutundaki dokunmatik ekran Ford SYNC3 sistemiyle birlikte geliyor. İddia edilene göre, eski versiyonlara göre dokunmatik ekran tepkileri geliştirilmiş ve çözünürlük arttırılmış. Tasarımcılar bu ekran sayesinde eski modelde bulunan 20 adet düğmeden de kurtulmuş. En teknolojik küçük otomobil unvanı için bunlar elbette yeterli değil. Ford, yayaları da tespit edebilen çarpışma önleme sisteminin menzilini 130 metreye kadar çıkartmış -eski sisteme oranla 20 kat daha iyi-. Diğer teknolojik yardımcılar ise Kör nokta izleme, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı, aktif park asistanı ve adaptif hız sabitleyici. Bu teknolojilerin hiç biri yeni olmasa da, bu segmentteki bir otomobilde hepsini bir arada bulmak etkileyici.

Yeni Fiesta’nın motor seçenekleri tanıdık; 1.0 litre üç silindirli EcoBoost benzinli ünite 100, 125 ve 140 HP versiyonlarına sahip ve daha fazla yakıt tasarrufu için bir silindiri iptal edebiliyor (üç silindirli motorlarda bir ilk). İki adet 1.5 litre dizel ve 1.1 litre üç silindirli benzinli ünite de seçenekler arasında. 1.1 litrelik modelde 5 ileri manuel şanzıman sunulurken, Dizel motorlar 6 ileri manuel şanzımana sahip. EcoBoost’lar  ise 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla satın alınabilecek.

Next Generation Ford Fiesta – World’s Most Technologically A

Özetle Ford, yeni Fiesta ile konfor ve teknolojiyi bir adım yukarıya taşımayı hedefliyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, lüks markaların git gide daha çok pazar payı aldığı bu segmentte başarılı olmaya devam etmek için yapmaları gereken de bu.

Yeni Ford Fiesta’nın 2017 ortasında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir