3 Şerit

LA Otomobil Fuarı’nda yenilikler göz kamaştırdı!

Bu yıl 20 dünya prömiyeri 30 Amerika pazarına özel ilk gösterim gerçekleşen Los Angeles Otomobil Fuarı’nın öne çıkan yeniliklerini 3 Şerit takipçileri için derledik. Öne çıkanlar ise özellikle SUV modeller oldu. Alfa Romeo’nun İtalyan dağlarından ismini alan yepyeni SUV modeli Stelvio, Jaguar’ın elektrikli SUV’u I-Pace, Mazda CX-5, Volkswagen Atlas ve Jeep Compass fuarın öne çıkan modelleri oldu. 

Alfa Romeo Stelvio

alfa-romeo-stelvio-8

Alfa’nın orta boyutlu SUV’u Stelvio, İtalyan markanın Giulia gibi kendi ülkesinde geliştirip üreteceği bir model olarak dikkat çekiyor. Otomobil Fiat ve Jeep SUV’leriyle aynı platformu ve bazı parçaları paylaşıyor olsa da motor ve şanzıman seçenekleri Alfa’ya özgü olacak. Motor seçenekleri arasındaki Giulia Veloce’den alınan 2.0 litrelik turbo beslemeli ünite 276 hp güç üretecek. Stelvio’nun yüksek performanslı versiyonu Quadrifoglio’da ise 503 hp gücündeki 2.9 litrelik çift turbo beslemeli V6 ünite ve 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. Alfa Romeo diğer motor seçeneklerini henüz açıklamasa da dedikodular, Giulia’da kullanılan 2.2 litre dizel ve 2.0 litre benzinli motorların da müşterilere sunulacağını söylüyor. Stelvio’da Q4 dört tekerlekten çekiş sisteminin tüm modellerde standart olarak sunulması bekleniyor. Alfa Romeo’nun ilk SUV’u, Porsche Macan ve Jaguar F-Pace ile rekabet edecek.

Jaguar I-Pace

_sp_0296_1

Jaguar, Los Angeles’a kendileri için oldukça radikal bir otomobille damga vurdu. Tamamen elektrikli konsept SUV I-Pace, sadece elektrik motorlu bir F-Pace’den de ibaret değil. Tasarım ve teknoloji olarak konvansiyonel kardeşinden farklılaşan otomobil ön ve arka akslara güç veren iki adet motordan gücünü alıyor. Bu iki motor toplam 395 hp güç ve 700 nm tork üretiyor. Jaguar’ın iddiasına göre 0-100 km/s hızlanması 4 saniyede tamamlanacak. Bu değerler, F-Pace R’a kafa tutabilecek seviyede performansa sahip olduğunu gösteriyor. Otomobilin, 90kWh lityum pilleriyle yaklaşık 500 kilometrelik menzile sahip olması bekleniyor. Jaguar, I-Pace’in 18 ay sonra yollarda görülebileceğini ön görüyor.

Mazda CX-5

mazda-cx5-2017-0043

Avrupa’da Nissan Qashqai ve Volkswagen Tiguan gibi modellerin domine ettiği crossover pazarına girmeye çalışan Mazda, ikinci nesil CX-5 ile bu hedefine ulaşmaya çalışacak. Yeni CX-5, temiz çizgileri ve otomobili olduğundan büyük gösteren ayrıntılarla farklılaşmayı hedefliyor. Japon üretici, yeni CX-5’i 2.2 litre Skyactiv-D dizel ve 2.0 litre Skyactiv-G motor seçenekleriyle piyasaya sunacak. 6 ileri otomatik ve manuel şanzıman seçenekleri ile gelecek olan CX-5, gücünü standart olarak ön tekerleklere aktaracak. Mazda’nın i-Active dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyon listesinde. 2017’nin ortasında piyasaya çıkması beklenen otomobilin fiyatı henüz belli olmasa da, mevcut modelin 153.000 TL’lik başlangıç fiyatının bir miktar yükselebileceği bekleniyor.

Jeep Compass

jeep-compass-2017

Jeep’in yepyeni modeli Compass, ilk olarak Brezilya’nın Goiana-Pernambuco bölgesinde yüzünü göstemişti. Dünyaya resmi olarak ilk tanıtımı ise Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti. Jeep’in C segment SUV sınıfındaki temsilcisi Compass yeni görünümüne kavuştu. Renegade ile Cherooke arasında yer alan Compass, Jeep’in geleneksel tasarımıyla birlikte günümüz teknolojisinin birlikteliğini temsil ediyor.

Markanın küçük segment SUV temsilcisi Renegade‘in platformu üzerinden geliştirilen yeni Compasstasarım hatları ile Jeep’in yeni nesil yüzünü yansıtıyor. Aracın iç tasarım hatları ise Renegade’den çok Grand Cherooke’yi andırırken, multimedya sistemine erişim sağlayan dokunmatik ekranın büyüklüğü 8.4 inç olarak belirleniyor. Compass’ta önden çekiş ve 4×4 olmak üzere iki farklı sürüş platformu sunulması bekleniyor. Küçük bir ihtimal olsa da; 9 ileri otomatik şanzıman ile birlikte manuel şanzımanın da opsiyon seçenekleri arasında kendine yer bulması mümkün.

Volkswagen Atlas

2017-vw-atlas-1555

Amerika pazarı için üretilen VW Tiguan’ın 7 koltuklu büyük kardeşi Atlas’ın hedefi Amerikalı tüketiciler. Yeni modelin resmi tanıtımı 18 27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yapılacak.Atlas SUV, Tennessee markanın ABD’deki Chattanooga fabrikasında bugüne kadar VW tarafından üretilen en büyük araç unvanını da kazanacak. 5,037 mm uzunluğu, 1,979 mm genişliği ve 1.707 mm yüksekliğiyle Atlas, Amerikalı tüketicilerin beğenisini kazanmaya aday bir araç. Öncelikle ABD pazarında satılacak daha sonra aracın Avrupa ve Rusya pazarlarında da satışa sunulması bekleniyor.

Konseptten seri üretime; grubun birçok modelinde kullandığı MQB platformu üzerine yükselen Atlas, daha önce Crossblue adıyla konsept olarak sergilenmişti. Krom ızgaraları, geniş kare LED farları ve şık tasarımıyla seri üretime geçecek Atlas, modern hatlarıyla da dikkat çeken bir SUV olarak yollara çıkacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir