3 Şerit

Yeni Megane Sedan’ın üretimi Bursa’da başladı

Yeni Megane Sedan’ın seri üretim başlangıç töreni, 7 Eylül Çarşamba günü Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Renault Grubu Avrasya Başkanı Denis Le-Vot, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş, OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tunç Başeğmez, Renault MAİS Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar’ın da aralarında bulunduğu konuklar, Oyak Renault yöneticileri ve tedarikçileri, Renault MAİS yöneticileri ve yetkili satıcıları ile basın mensuplarının katılımlarıyla yapılan törenle gerçekleştirildi. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nın montaj hattında gerçekleştirilen törenle Yeni Renault MEGANE Sedan’ın seri üretimine başlandı. Renault Grubu üretim platformları içinde M1 segmentinde sedan kasa üretiminden sorumlu fabrika olan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Yeni MEGANE Sedan’ı dünyada üreten tek fabrika olacak ve tüm dünyaya ihraç edecek.

200 Milyon Avro yatırım

Yeni Renault MEGANE Sedan’ın Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilmesi için 200 Milyon Avro yatırım yapıldı. Bu yatırımlar, gerek fabrikamızda, gerekse tedarikçilerimizde yapılan yeni kalıp, ekipman ve makine yatırımları, AR-GE ve mühendislik yatırımları ile test giderlerini kapsıyor. Yeni MEGANE Sedan üretimi, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 700 kişilik ek istihdam yaratıyor.

Esnek üretim prensibine göre tasarlanan standart Renault/Nissan gövde hatlarında, Clio ve Yeni MEGANE Sedan, tek hat üzerinde birlikte üretilebiliyor. EuroNCAP 2015 beş yıldız kriterlerine göre güçlendirilmiş gövdede, sıcak şekillendirilmiş yüksek mukavemetli çelik saclar kullanılıyor.

MEDIA SELECTION - E3 VERSION - 18-INCH GRAND TOUR WHEEL RIMS

9 renk tercihiyle piyasaya sürülen Yeni MEGANE Sedan’da bir önceki modele göre aracın dizaynına uygun 6 yeni renk geliştirildi. Boya tesisleri, bu yeni üründen özel olarak beklenen görünüm performansını sağlayacak çeşitli yatırımlarla modernize edildi.

Montaj üretim tesislerinde ise, Renault Nissan İttifakı’nın yeni orta-üst segment ortak platformuna entegre etmek amacıyla önemli değişiklikler yapıldı.Yeni MEGANE Sedan’ın müşteriye sunduğu ve bir üst segmentin konforunu taşıyan yeni nesil teknolojik donanımlarına uygun olarak üretim süreçlerinde en son teknolojik değişiklikler devreye alındı.

Yerli Mühendislik

Oyak Renault mühendisleri, projenin ilk etaplarından itibaren Yeni MEGANE Sedan’ın tasarımının geliştirilmesinde çalıştı. Projenin Oyak Renault’ya verilmesiyle birlikte yaklaşık 70 AR-GE çalışanı projede görev aldı. Buna pres, kaporta, boya ve montaj atölyelerinin proses sorumlusu mühendislerinin de eklenmesiyle, 110 kişilik mühendis ekibi Yeni MEGANE Sedan’ın sorunsuz ve kaliteli bir şekilde üretimi için yoğun emek verdi. Bu çalışmalar sonucunda tecrübe ve yetkinliğini bir kez daha kanıtlayan Oyak Renault’nun AR-GE merkezi, ilk kez bir aracın proje sürecinde araç mimarlığı sorumluluğunu aldı ve aracın tüm seri hayatı ve yeni projelerinin sorumluluğu Oyak Renault mühendislerine teslim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir