3 Şerit

Bayramda farklı bir yoldan seyahat, hem vakitten hem nakitten tasarruf

22 ülkede 30 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar’la, son dakika bayram tatili planlamak ya da bayram sevincini uzakta yaşayan ailenle yaşamak hem çok kolay hem de daha hesaplı hale gelebiliyor.

BlaBlaCar, bayramı ailesiyle geçirmek isteyenler ya da tatil yaparak değerlendirmek isteyenler için bütçeleri zorlamadan, yolculuğu paylaşarak seyahat etme fırsatı sunuyor. Biletlerin tükendiği bayram tatili öncesi BlaBlaCar’da son dakika bile yolculuk ilanı bulmak mümkün!

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda BlaBlaCar üzerinden 134.631 koltuk ilanı verilirken, en popüler rotalarda koltuk doluluk oranı %60 olarak gerçekleşti. Her 1 dakikada ise Türkiye’nin herhangi bir yerine yolculuk paylaşıldı. En çok yolculuk paylaşılan rotalar ise İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir ve İzmir-Çeşme oldu.

1473150043_Yolculuk_Paylasimi_02BlaBlaCar ile bayramda seyahat ederek ne kadar tasarruf edilebilir?

  • 673 km’lik İstanbul – Antalya karayolunu 8.5 saatte gidebilir, kazanacağın zamanla aile ziyareti öncesi Konyaaltı’nda bir deniz molası verebilirsin.
  • Arabandaki 1 koltuğu paylaşırsan yapacağın tasarrufla akrabalarına 6 kilo lokum hediye edebilirsin.
  • Arabandaki 3 koltuğu paylaşırsan 2.5 kilo baklava alarak bayramı daha tatlı hale getirebilirsin.
  • Bu yolculuğu yılın başından beri ayda bir kere yapmış olsaydın, bu bayram kurbanlık alıp ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilirdin.
  • Bir de akrabalarını BlaBlaCar’a davet etseydin yapacağınız tasarrufla onlarca çocuğa bayramlık alarak onları sevindirebilirdiniz.
  • Sosyal medya ile bağlantılı çalışan ve doğrulanmış üye profillerinden oluşan platformuyla güvenilir bir yolculuk paylaşım topluluğu sunan BlaBlaCar ile yolculuk yapmanın maliyetleri ise yaklaşık olarak şöyle:
  • İstanbul-Bodrum 50 TL, İstanbul- İzmir 34 TL, İstanbul- Ankara 32 TL, İstanbul- Ayvalık 31 TL
  • İzmir- Ankara 41 TL, İzmir- Antalya 32 TL, İzmir-Çeşme 6 TL
  • Ankara- Antalya 34 TL, Ankara- Konya 18 TL, Adana- Gaziantep 18 TL

BlaBlaCar’la nasıl yolculuk yapabilirim?

  • Yolcu ya da sürücü olmak isteyenler, BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek ya da blablacar.com.tradresine girip Facebook hesabıyla giriş yaparak profilini oluşturuyor.
  • Kendi aracıyla yolculuğa çıkan üyeler, profillerine aracının modelini ekliyor, yolculuğunun detaylarını ve aracındaki boş koltuk sayısını belirterek gitmek istedikleri yere yolculuk ilanlarını veriyorlar. Sistem, her yolculuk için koltuk başına bir masraf katkı payı öneriyor. Masraf katkı payı, kar gözetmeksizin yol masraflarının diğer yolcularla paylaşılmasına imkân verecek şekilde belirleniyor.
  • Yolcular ise gidecekleri yeri ve yolculuk yapacağı tarihi seçiyor ve karşılarına aynı yöne yolculuk etmek isteyen sürücüler çıkıyor. Seçtikleri sürücünün arabasına koltuk rezervasyonlarını yapabiliyorlar.
  • BlaBlaCar’da yol arkadaşı seçimi yapmadan önce hem sürücülerin hem de yolcuların bakabileceği detaylı üye profilleri bulunuyor. Üyeler, BlaBlaCar’ın güvenilir topluluğunda, diğer üyelerin fotoğraflarını ve kısa öz geçmişlerini görebiliyor, potansiyel yolculuk arkadaşları hakkında daha önceki yolculuklarından aldıkları yorum ve puanlamaları inceleyebiliyorlar.
  • Ayrıca üyeler sistemde kimlik bilgilerini ve LinkedIn hesaplarını da doğrulayabiliyor, böylece hem platformda gerçek isimleriyle yer alıyor hem de daha güvenilir bir profile sahip oluyorlar. Bunlara ek olarak, e-posta adresi ve telefon numarası doğrulaması da yapılıyor.
  • Yolculuk sonrasında ise yolcular ve sürücüler birbirlerine puan verip, yorum yaparak hem güvenilir bir topluluğun oluşturulmasına katkıda bulunuyor hem de sonraki yolculuklarında diğer üyeler tarafından tercih edilme şanslarını artırıyorlar. Yolcular, yolculuğun nasıl geçtiğine ek olarak, anonim olarak yolculuk yaptıkları sürücülerin araç kullanma becerisini de değerlendirebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir