3 Şerit

2016 Rio Olimpiyatları’nda Yol Bisikleti yarışları

2016 Rio Olimpiyatları’nda bu yıl bisiklet dalı 3 ana kategori de düzenleniyor. Bunlar Pist Yarışları, Dağ Bisikleti ve Yol Yarışları. Bu 3 ana kategori de kendi içlerinde farklı kategorilere ayrılıyor. Belki  de herkesin merak ettiği veya daha çok takip ettiği yol bisikleti kategorileri olan, klasik yol yarışı ve zamana karşı yarışları tamamlandı.

Erkekler yol yarışı:

6 Ağustosta gerçekleştirilen 237,5 kilometrelik Erkekler yol yarışına 144 sporcu RIOEC8613şerit68x432katıldı.Birçok kazaya sahne olan parkurda Belçikalı Greg Van Avermaet parkuru 6 saat 10 dakika 05 saniye de tamamlayarak altın madalyayı kazandı. Kıran kırana geçen finiş sprintinde tekerlek farkıyla aynı dereceye sahip 31 yaşındaki Danimarkalı Jakob Fuglsang ikinci olurken kürsünün üçüncü sırası da Polonyalı Rafal Majka’daydı.Yarışa katılan 144 sporcudan 65’i parkuru tamamlayabildi. Yarışta talihsiz kazalar geçiren Milli sporcularımız Ahmet Örken (Torku Şekerspor) ve Onur Balkan (Kocaeli Brisaspor) yarışı tamamlayamadı.

Kadınlar yol yarışı

Kadınlar yol bisikleti yarışını Hollanda takımından Anna van der Breggen kazandı.136.9 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarışı kazanmayı başaran van der Breggen, Rio 2016’da Hollanda’ya ilk altın madalyasını kazandıran sporcu oldu. İsveç’ten Emma Johansson’un gümüş madalyaya ulaştığı yarıştan, İtalyan Elisa Longo Borghini da bronz madalyayla ayrıldı. Yarışa damga vuran olay ise bitime 20 kilometre kala yaşandı. Hollandalı Annemiek van Vleuten yarışı lider götürdüğü sırada şiddetli bir kaza geçirerek izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. Bir süre hareketsiz kalan van Vleuten’in durumu merak edilirken, Hollanda Bisiklet Federasyonu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bisikletçinin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

RIOEC871HIWR2_768x432

ahmet-orken-zamana-karsi-yol-bisikleti-yarisi-oZamana karşı erkekler

Bireysel zamana karşı yarışını, erkeklerde İsviçreli Fabian Cancellara, 54,5 kilometre mesafedeki erkekler yarışını, 1.12.15’lik derecesiyle tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Hollandalı Tom Dumoulin’in 1.13.02’lik süresiyle gümüş madalya elde ettiği kategoride, 1.13.17’lik zamana imza atan Büyük Britanyalı Christopher Froome, bronz madalyaya ulaştı. Milli bisikletçi Ahmet Örken, 37 sporcunun katıldığı yarışı 1 saat 27 dakika 37 saniyeyle 34. sırada tamamladı.

Zamana karşı kadınlar

Kadınlarda Armstrong, 29,7 kilometrelik mesafede yapılan yarışı 44.26’lık süresiyle bitirerek altın madalyayı boynuna taktı. Rus sporcu Olga Zabelinskaya, 44.31’lik zamanıyla gümüş, Hollandalı Anna van der Breggen ise 44.37’lik derecesiyle bronz madalyaya uzandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir