3 Şerit

Otonom araçlar tartışılmaya başlandı, Tesla’nın sabıkası kabardı…

Tesla Motors’un otomatik pilot teknolojisi ile kısa aralıklarla gerçekleştirilen 2. kaza tartışmaları da beraberinde getirdi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors, Model S’e bir yazılım güncellemesiyle otomatik pilot modu eklediğinden beri çokça tartışılıyor. Henüz tam olarak test edilmemiş bir özelliğin son kullanıcıya sunulmasının fazlaca sorumsuz bir davranış olduğunu iddia edenler olsa da, firma herhangi bir güvenlik sorunu olmadığı noktasında ısrarcı duruşunu sürdürüyordu. Elbette Tesla’nın direktiflerine göre otomatik pilot devrede olsa dahi, sürücünün ellerini direksiyondan çekmemesi gerektiği net bir şekilde belirtiliyor. Lakin, internette kısa bir aramayla bulabileceğiniz yüzlerce görüntü, bu özelliği deneyenlerin talimatları pek de ciddiye almadığı yönünde fikir veriyor.

A member of the media test drives a Tesla Motors Inc. Model S car equipped with Autopilot in Palo Alto, California, U.S., on Wednesday, Oct. 14, 2015. Tesla Motors Inc. will begin rolling out the first version of its highly anticipated "autopilot" features to owners of its all-electric Model S sedan Thursday. Autopilot is a step toward the vision of autonomous or self-driving cars, and includes features like automatic lane changing and the ability of the Model S to parallel park for you. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Son zamanlarda yaşanan bir dizi kaza sonucu, Amerika Birleşik Devletleri federal birimleri, durumu inceleme altına aldı. 7 Mayıs tarihinde Williston, Florida’da gerçekleşen kaza sonucu sistem kullanımdayken olan ilk ölümlü kaza kayıtlara geçti. Tesla kazanın nedenini, sistemin Model S’in önünde sola dönüş yapan beyaz TIR’ı parlak gün ışığı nedeniyle tanıyamaması olarak yorumladı.

Olayın üstüne ABD Ulusal Otoyol Güvenliği Dairesi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurumu kaza üzerine soruşturma başlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir