3 Şerit

Bridgestone’dan global satın alma hamlesi

Bridgestone, Fransa’nın önde gelen otomobil servisi ve lastik perakende satış ağı Speedy’yi satın alıyor…

Bridgestone, Avrupa, Ortadoğu, Afrika(EMEA) operasyonu bünyesinde, Fransa’nın lider otomobil servisi ve lastik satış ağı Speedy’yi satın alma sürecine girdi. Satın alma sürecinin devam ettiğini açıklayan şirket, bu birleşmeyle birlikte lastik alanındaki uluslararası deneyimini Fransa’daki sürücülere çok daha yakın bir hizmetle sunacak. Bridgestone, şirketin %100 hisselerini satın alarak, Fransa başta olmak üzere Speedy’nin aktif olduğu tüm ülkelerde sürücülere ulaşacak. Bu anlaşma ile, Bridgestone büyüme stratejisine paralel olarak, yalnızca Fransa’da 800’den fazla perakende satış noktasına ulaşmış olacak.

1468393532_Brisa_LogoBu birleşmeyi Bridgestone’un büyüme stratejisi için çok kritik bir adım olarak değerlendiren Bridgestone, Avrupa, Ortadoğu, Afrika(EMEA) operasyonu CEO’su Eduardo Minardi; “Speedy’yi, premium müşteri portfolyosu, geniş coğrafi yayılımı ve hizmet kalitesi ile güçlü bir stratejik iş ortağı olarak görüyoruz. Bununla beraber, Speedy, güçlü bir marka bilinirliği ve yenilikçi bir yaklaşıma sahip. Speedy’nin yıllar içerisinde müşteri alışkanlıkları ve beklentilerine dair deneyimleri de Bridgestone’un öncü çalışmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.

Speedy’nin CEO’su Jacques Le Foll ise birleşmeyi şöyle değerlendirdi: “Dünyanın 1 numaralı lastik üreticisi ile güç birliği sağlamak, Speedy, mağazaları ve müşterileri için önemli bir gelişme. Bu sayede Speedy, prensipleri, kalitesi, hizmet anlayışı ve yenilikçi ruhunun devamlılığını sağlayarak, gelişimini güçlü adımlarla sürdürecek. Sonuç olarak, bu anlaşma her iki tarafa da değer sağlıyor. Speedy’nin bundan sonra da başarılı gelişimini sürdürmek için heyecanla birlikte çalışacağız”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir