3 Şerit

Yamaha XT660Z Tenere’nin üretimi bitiyor

Yamaha’nın sınıfında fark yaratan tek silindirli Yol Enduro’su XT660Z Tenere modelinin üretimi bu yıl sonunda bitiyor. 

Yamaha’nın orta sınıf enduro motosikleti tek silindirli Tenere XT660Z’nin üretiminin biteceği konuşulmaya başlandı. Bunun sebebi ise Tenere’nin tek silindirli motor bloğunun Euro 4 normlarını karşılayamıyor olması.

Eylül 2016’da yürürlüğe girecek olan Euro4 normlarına geçilmesi ile; üretilecek tüm motosikletlerin belirtilen emisyon normlarının altında olması gerekiyor. Ancak Tenere 660 bunu karşılayamıyor. Bu sebeple üretiminin durdurulması gündemde.

XT660Z Tenere’nin halefi Tracer 700 olabilir mi?

Yamaha’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı, MT 07’nin iki silindirli 689 cc’lik motor bloğu ile tasarlanan orta sınıf yol endurosu (sport touring olarak da adlandırılan) yeni motosikleti, Tenere’ye alternatif olabilecek mi soruları doğdu. yamaha tenere 700Tracer 700’ün Tenere’nin genlerine sahip bir motosiklet olmaması, hem araziye girmeyi hem de uzun yola gitmeyi seven Yamaha Tenere tutkunlarını üzecek gibi görünüyorken, sene başında kulislerde dolaşan dedikodular; Tenere’nin iki silindirli 700 cc’lik bir versiyonunun geliştirileceği doğrultusundaydı ve bu dedikodular Avrupa’da çıkan bir haberle tekrar gündeme geldi. Avrupa’da çıkan haberler ve More Bikes’ın yakaladığı kamuflajlı fotoğraflar Yamaha’nın iki silindirli, 700 cc’lik yeni bir Tenere modeli ortaya çıkartma hazırlığı içinde olduğu iddiasını gündeme getirdi. Bu haberin ilerleyen günlerde resmi açıklama ile netleşmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir