3 Şerit

Maserati, Quattroporte’yi tazeledi

Mevcut versiyonu üç buçuk yıldır piyasada olan lüks sedan Maserati Quattroporte, hatırı sayılır bir makyaj operasyonundan geçirildi.

2013’de satışa çıkışından itibaren 72 ülkede 24.000 adetten fazla satılan otomobilin yeni halinde, ilk bakışta dış tasarımdaki küçük detaylar göze çarpıyor. Bu detaylar arasında, yeni ön tampon tasarımı, önde ve arkada mat siyah detaylar ve ön ızgarada dik krom malzemeler yer alıyor. Ön ızgara ile radyatör arasına yerleştirilen elektrikli hava kapakçığı ile motor sıvılarının sıcaklığını kontrol altında tutarken, aerodinamik sürtünme de %10’a kadar azaltılmış.

quattroporte_interior

İç mekana göz attığımızda, dikkatimizi 8.4 inç boyutundaki dokunmatik ekran çekiyor. Maserati bu ekran sayesinde kokpitteki düğme sayısını azaltarak daha temiz bir görüntüye ulaşmış. Bu yeni eğlence ve bilgi sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla akıllı telefonlarla bağlantıyı destekliyor.

Güç Üniteleri

Maserati’ye göre 2016 modeli hem daha atik hem de daha tutumlu. Benzinli ve dizel turbo beslemeli V6 motorların yanı sıra yine turbo beslemeli V8 benzinli motor seçenekler arasında. Bütün motorlar 8 ileri ZF otomatik şanzımanla birlikte geliyor. Giriş seviyesi 3.0 litre V6 benzinli ünite, 345 hp güç üretiyor. Bu değer eski versiyondan 20 hp daha fazla. Otomobil bu haliyle 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlıyor. Diğer tarafta ise 530 beygir gücündeki 3.8 litre çift turbolu V8, bu ivmelenmeyi 4.7 saniyede tamamlıyor. Bu ünitenin maksimum hızı da azalan aerodinamik sürtünme ile 310km/s.

Diğer yenilikler arasında elektronik yardımcılar yer alıyor. Otomatik çarpışma engelleme, adaptif hız sabitleme ve şerit takip sistemleri ile Quattroporte, uzun otoyol seyirlerinde daha güvenli bir yolculuk sunmayı amaçlıyor.

Yenilenen Maserati Quattroporte, bu ay içerisinde Avrupa’da satışa sunulacak

quattroporte_rear

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir