3 Şerit

Mazda 3 ailesine dizel seçeneği geldi

Mazda 105 beygir güç üreten Skyactive teknolojisiyle geliştirilmiş turbo beslemeli 1,5 litre hacimli dizel motorunu 3 serisi modellerinde satışa sundu.

Güçlü Avrupalı rakipleri arasında, kendine yer bulan ve özellikle benzinli motor teknolojisiyle geleceğe yatırım yapan Mazda, benzinli araçlarında başarıyla sunduğu Skyactive teknolojisiyle geliştirdiği 105 beygir gücündeki, turbo beslemeli 1,5 litre hacimli dizel motorunu 3 serisi Hatchback ve Sedan’da sunmaya başladı.

Mazda 3’ün sınıf içinde rekabetçi avantajını büyük oranda artıran yeni motorda, 14.8:1  gibi oldukça düşük sıkıştırma oranı ve değişken türbin geometrisine sahip turboşarj bulunuyor. 99 g/km’ye kadar düşük CO2 emisyonlarına sahip olan motorun ortalama yakıt ekonomisi rakamları ise 100 km’de 3.8 litre. Aynı zamanda yeni Doğal Ses Düzenleyici teknolojisini de içinde barındıran motorla gürültü ve titreşim büyük oranda azalıyor.

Yeni dizel motorun tanıtımında konuşan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul “Mazda3’ün Dizel versiyonu herkesin heyecanla beklediği bir modelimiz. Haziran sonu itibari ile tüm Türkiye’deki Mazda showroomlarında yerini alacak. Lansmana özel olarak Mazda3 SKYACTIV-D 1.5 Motion AT ve Reflex MT donanımına sahip modelimizi 92 bin TL, Reflex AT donanımlı modelimizi 96 bin TL, Power AT donanımlı modelimizi ise 102 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunacağız” dedi.

Zengin donanım seviyesi dikkat çekiyor

Mazda 3’te, Mazda’nın gelişmiş ve yenilikçi i-ACTIVSENSE sürücü destek güvenlik teknolojileri yer alıyor. Bunlara Ön Engel Uyarısı (FOW), Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS), Şerit Değiştirme Uyarı Sistemi (LDWS) ve Mazda Radar Hız Kontrol Sistemi (MRCC) sistemi gibi sistemler de dahil.  Üst seviye aktif güvenlik performansı sayesinde Mazda 3, Euro-NCAP çarpışma testinden maksimum beş yıldız aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir