3 Şerit

Yeni Audi A5 ve S5’in üzerindeki perde kalktı

Audi, Ingolstadt’da düzenlediği sunumla ikinci nesil A5 ve S5’in üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Selefinin piyasaya çıkışından dokuz yıl sonra gelen bu güncelleme ile Audi, rakipleri Mercedes-Benz C-Coupe ve BMW 4 serisi karşısında daha modern bir platformla rekabet edecek.

Otomobilin tasarımına baktığımızda, selefinden daha alçak ve atletik bir yapıyla karşılaşıyoruz. Ön ızgara hem daha geniş hem de yere yakın konumlandırılmış. Arkaya doğru uzanan hatlar ise oldukça keskin düşünülmüş. Dolayısıyla tavan çizgisi de daha alçak görünüyor. Tüm bu detaylar göz önüne alındığında dahi, Audi’nin de belirttiği gibi, orijinal A5 formülünden fazla uzaklaşılmadığı görülüyor. Tasarım direktörü Frank Lamberty, tasarımdaki ana felsefelerinin otomobili daha keskin ve sportif bir görünüme kavuşturmak olduğunu belirtiyor. Audi, nasıl başardıklarını tam olarak çözemesek de, boyutları büyütürken ağırlığı 60 kilogram kadar düşürmeyi başarmış.

Cockpit

Kabin içinde ise, yeni A4 ile oldukça benzer bir dizayn ile karşılaşıyoruz. Opsiyonel olarak sunulan “sanal kokpit” seçeneği, 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü dijital gösterge panelinin de yardımıyla fütüristik bir his yaratıyor.

İki benzinli, üç dizel motor seçeneği

Yeni güç üniteleri, iddiaya göre yaklaşık 17% daha fazla gücün yanında 22%’ye kadar ekonomi sunuyor. 2.0 litre benzinli turbo motorlar, 190 ve 286 beygirlik iki versiyon olarak sunulacak. Dizel tarafında ise, Audi’nin hemen her otomobilinde kullandığı 2.0 turbodizel ünitenin 187 hp versiyonu, 3.0 litre V6 motorun 215 ve 268hp versiyonlarıyla birlikte sunulacak. Dört silindirli motorlar ve 215hp dizel, 6 ileri manuel ve 7 ileri S-Tronic çift kavrama şanzıman seçenekleri ile sunulacak. Tüm modellerde, önden çekiş veya Quattro opsiyonu mevcut. Ancak 268 hp dizel güç ünitesine yönelirseniz, tek seçenek 8 ileri şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş.

Yüksek performans modeli S5 ise, Audi’nin yeni 3.0 litre V6 turbo motoruna sahip. Bu ünitenin ürettiği 349 hp, selefinden 20hp daha fazla. S5 ile 8 ileri otomatik şanzıman ve Quattro (dört tekerlekten çekiş sistemi)  standart olarak sunuluyor. Otomobilin 0-100 km/s hızlanması sadece 4.7 saniye sürüyor.

Yıl sonuna doğru satışa çıkması beklenen otomobilin fiyatı ile ilgili ise henüz bir bilgi yok.

Static photo, Colour: Misano Red

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir