3 Şerit

Renault Sport 40. yılını çılgın bir konsept ile kutluyor

Monaco’nun ünlü Grand Prix pistinde, Renault Sport Formula 1 Takımı’ndan Kevin Magnussen’in direksiyonunda olduğu yepyeni konsept otomobil 27 Mayıs’ta gözler önüne çıkartıldı. Renault Sport bu organizasyon ile Clio R.S.16 ile hem günlük kullanımda hem pistte kullanılabileceğinin altını çiziyor.

Rekor sürede geliştirildi

Hedefimiz sıra dışı performans özelliklerine sahip bir konsept otomobil üretmekti,” diyor Renault Sport Cars CEO’su Patrice Ratti. “360 Nm azami tork üreten 275bg gücündeki iki litrelik en güçlü motorumuzla donatılmış bir Clio R.S. üretmek kağıt üzerinde son derece çekici bir fikirdi. Ancak bunun makul ve uygulanabilir olduğundan emin olmak zorundaydık.

Renault Sport motor sporları takımlarının da aktif olarak geliştirilmesine katkı sağladığı araç sadece beş ay içerisinde geliştirilmiş.

Otomobilde Megane R.S. 275 Trophy-R’ın motor ve vites kutusu kullanılmış. Ayrıca egzoz ve süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş. Ayrıca çıkan sese de önem verildiği belli oluyor; bu amaçla otomobilde Akrapovič çift egzoz sistemi mevcut.

Dynamic 3

R.S. 16, daha geniş gövdesi ve 19 inç jantlarıyla oldukça sportif bir görünüşe sahip. Aracın renkleri ise Renault Formula 1 aracıyla oldukça benzer.

Monaco caddelerinde ilk kez gözler önüne serildikten sonra otomobilin bir sonraki gösterimi 23-26 Haziran tarihlerinde İngiltere’nin Batı Sussex kentindeki Goodwood Festival of Speed’te gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir