3 Şerit

Uluslararası Sakarya Dağ Bisiklet Şampiyonası başlıyor

Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sakarya Kupası Dağ Bisiklet şampiyonasının tanıtım toplantısı gerçekleşti.Uluslararası Sakarya Kupası Dağ Bisiklet yarışları 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Uluslararası organizasyonun tanıtım toplantısına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Gençlik ve Spordan sorumlu Vali Yardımcısı Fatih Çiçekli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Bisiklet İl Temsilcisi Şefik Akar ve basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Uluslararası Sakarya Dağ Bisikleti kupası yarışmasını gerçekleştireceğiz. Esas yarışlar 15 Mayıs 2016 tarihinde Sakarya Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilecek. Bu yarışlarımız KLAS -1 standardında olacak. Bu dağ bisikleti yarışları çeşitli kategorilerde yapılıyor. C-3, C-2, C-1 ve HC kategorilerinde var. Burada uluslar arası Sakarya dağ bisikleti kupası C-1 kategorisinde yapılacak. İnşallah bu yarışmada elde edilecek başarı ile önümdeki yılda bir üst klasa yükselmek suretiyle HC kategorisinde de yarış yapma imkanı elde edeceğiz. Bu hem bisiklet sporunun daha geniş kitlelere maal olması ve bisiklet sporunun teşvik edilmesi, sporcuların teşvik edilmesi yanında Sakarya’mızın ve üniversitemizin tanıtımı için güzel bir vesile olacaktır. Milli sporcularımız, diğer milletlerden sporcular bu yarışa katılacaktır. Yaklaşık olarak 20’si yabancı olmak üzere 220 sporcunun bu kupa yarışlarına katılacağını ön görüyoruz. Bunun gerçekleştirilmesi için bir çok kurum ve kuruluş iş birliği yaptı. Hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Konuşmaların ardından toplantı soru ve cevap kısmı ile devam etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir