3 Şerit

Mitsubishi hisseleri dibe vurdu, sahibi Nissan oldu!

Japon markası Nissan, Mitsubishi’nin hisselerinin en düşük seviyeye indiği gün tarihi bir karar ile Mitsubishi’nin hisselerinin büyük bir bölümünü satın aldı.

Renault Nissan ittifakının güçlü Japon ortağı Nissan, Bir diğer Japon otomobil markası olan Mitsubishi’nin yüzde 34 hissesini 1,9 milyar Euro fiyatla satın aldığını açıkladı. Dün İttifak Başkanı Carlos Ghosn tarafından Tokyo’da yapılan açıklamaya göre, Mitsubishi’nin yönetimi de 25 Mayıs 2016’dan itibaren Nissan’a geçecek.

Carlos Ghosn bu satın almayla birlikte dünyanın en büyük üreticilerinde biri olan Renault Nissan İttifakı’nın daha da güçleneceğini belitti. İttikafın yaratılan bu yeni sinerjiyle özellikle Mitsubishi’nin güçlü olduğu Güney Doğu Asya pazarlarındaki etkinliğini artıracağı ifade edildi. Carlo Ghosn bu satın alma sonrasında ilk işlerinin, tüketicinin Mitsubishi markasına karşı kaybolan güvenini geri kazanmak üzere çalışmaya başlamak olacağını belirtti. Mitsubishi markası 19 Nisan 2016 tarihinde, bazı araçlarını tüketim değerlerini daha düşük göstermek üzere, manipüle ettiğini kabul edip, müşterilerinden özür dilemişti. Bunu üzerine şirketin hisse senedi değeri büyük bir hızla düşmeye başlamıştı.

O tarihten bu yana yüzde 43 değer kaybeden, 2013 yılında 2000 Yen’den işlem gören şirket hisse senetleri, 500 Yen’i görmüştü. Böylelikle piyasa değeri 4,5 milyar dolara gerileyen Mitsubishi’nin çoğunluk hisseleri Nissan’a olabilecek en düşük rakamdan geçmiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir