3 Şerit

Sandero Stepwey 3.500 TL farkla otomatik oldu

 

Renault-Nissan Grubu’nun ‘kolay ulaşabilir’ otomobil olarak konumladığı ve girdiği her pazarda düşük fiyata yüksek fayda sunma iddiasında olan markası Dacia, Sandero Stepwey modelinde yarı otomatik şanzıman seçeneği sunmaya başladı. Yarı otomatik Sandero’nun fiyatı 46 bin TL’den başlıyor.

Türkiye’ye girdiği 2004 yılından itibaren pazar payını artırarak büyüyen  Dacia, 12 yıl içinde Türkiye pazarında 424 bin adetten fazla araç sattı. Geçtiğimiz yılı 44 bin 400 adetlik satışla Türkiye’nin en çok satılan 8. markası olan markanın pazarda bir sıçrama daha yapabilmesinin önündeki tek engel otomatik şanzımanının bulunmaması olarak gösteriliyordu. Bu dezavantaj da, şimdilik sadece Sandero Stepwey modelinde kullanılacak olan Easy-R yarı otomatik şanzıman sayesinde ortadan kalkmış görünüyor.

BSS_9324Ülkemiz pazarında da sınıfının çok satan modellerinden Dacia Sandero’ya adapte edilen yeni yarı otomatik şanzıman sayesinde modelin satış adetlerinin önemli derecede yükselmesi planlanıyor. Aslında manuel şanzımanın özel aparatlar sayesinde otomatik kullanıma izin veren özel bir türü olan Easy-R, bu alanda markanın açığını önemli ölçüde kapatacak. Fayda/maliyet oranı son derece yüksek olan şanzıman için Dacia’nın 3 bin 500 TL fark talep etmesi bu alandaki iddiasını da gösteriyor.

Hem dizel, hem de benzinlide kullanılacak

Yeni şanzıman hem Stop & Start sistemiyle donatılmış olan 90 beygirlik 0.9Turbo benzinli hem de 90 beygirlik 1.5dCİ 90bg dizel versiyonda satın alınabilecek. 90 beygir güce ve 140 Nm (benzinli), 220 Nm (dizel) torka sahip motorlar çok düşük devirlerde bile oldukça iyi tepki veriyor. Üstelik şehir dışındaki performansını şehir içinde de başarıyla sergiliyor. Yeni geliştiriler şanzıman yokuşlarda kaydırmadığı gibi, vites değişimlerinde de neredeyse hiç silkelemiyor. Stop & Start sistemi ile birlikte karma parkurdaki yakıt tüketimi 3.8 litre/100km (dizel), 5.1litre /100km (benzinli) düzeyinde bulunuyor. CO2 emisyonu ise 114g/km (benzinli) ve 98g/km (dizel) olarak açıklanıyor. Easy-R vites kutusu İspanya- Sevilla tesislerinde üretiliyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar

Fiyatıyla aklı çelecek

Satışları başlayan Sandero Stepway Easy-R aynı zamanda sınıfındaki en ekonomik otomatik seçeneği unvanını da eline geçirdi. Aracın fiyatları benzinli versiyonda 46 bin TL’den başlarken, dizelin başlangıç fiyatı 54.150 TL olarak açıklandı. Benzinli motor Euro 5 normlarını karşılarken dizel versiyonda Euro 6 motor kullanılıyor. Start&stop sistemi sadece benzinli motorda alınabiliyor.

“Pazar payımız artacak”

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar “Dacia markası, 2004 yılındaki ilk modelinin lansmanından bu yana Türkiye’de büyük beğeni topluyor. Marka sıralamasında hızla yükselen Dacia, 2015 yılını toplam pazarda 8. Marka olarak tamamladı ve 4,6 pazar payı elde etti. Otomatik vites, Dacia müşterilerinin uzun bir süredir beklediği ve ısrarla talep ettiği bir özellik. Sandero Stepway Easy-R yarı otomatik ile bu pazara iddialı bir giriş yapıyoruz. Ne kadar satacağımız konusunda şimdiden bir adet vermeyi doğru bulmuyorum ama bu yeniliğin pazar payımızı yüzde 5’ler seviyesine çıkaracağını söyleyebilirim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir