3 Şerit

Yeni Navara iddialı geliyor

Nissan, Pick-Up pazarındaki başarılı temsilcisi Navara’yı yeniledi. Nissan’ın 12’nci nesil Pick-Up’ı olarak yollara çıkan yeni Nissan Navara, yeni beş bağlantılı arka süspansiyon sistemiyle off-road kullanımın dışında SUV benzeri sürüş konforu sunuyor. Yeni 2.3 dCi motor yüksek performans sunarken yakıt tüketimini ve emisyon değerlerini düşük tutuyor. Yeni Nissan Navara 3 Yıl veya 100 bin km üretici garantisiyle 79.900 TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla Türkiye pazarında satışa sunuldu.

SUV segmentinin iddialı markası Nissan’ın 80 yıllık Pick-Up deneyiminin yansıması niteliğinde olan yeni Navara, Pick-Up sınıfına tamamen yeni standartlar getiriyor. Yeni nesli geliştirirken, Navara’nın off-road yeteneklerini, dayanıklılığını korumanın yanında konfor özellikleri de artırılmış. Qashqai, X-Trail ve Juke gibi geniş kitlelere ulaşan SUV modellerle aynı DNA’yı paylaşan yeni Navara, bünyesinde barındırdığı otomobil benzeri stil, konfor ve kalite özelliklerinin yanı sıra sınıfında ilk olan teknolojilerle Pick-Up pazarına tamamen yeni standartlar getiriyor. Yeni Navara ile birlikte sunulan 3 yıl veya 100 bin km üretici garantisi, Nissan’ın araçlarına olan güveninin kanıtı niteliğini taşırken, aynı zamanda tüketicinin içinin daha rahat olmasını sağlıyor.

1458981261_Navara_4Üstün konfor ve yol tutuş özellikleri

Nissan, yeni Navara’yı geliştirirken kendini kanıtlamış olan üstün off-road yeteneklerinden ödün vermeden Navara’nın konfor özelliklerini daha da artırmayı öncelikli hedef olarak belirledi. Söz konusu hedefi hayata geçirmek üzere Nissan tamamen yeni helezon yay ve amortisörlü beş bağlantılı bir arka aks geliştirdi. Navara söz konusu yeni arka süspansiyonun da katkısıyla son derece konforlu olduğu kadar üstün yol tutuş dinamikleri de sergiliyor. Yeni helezon yaylı süspansiyon daha önce kullanılan yaprak yaylı süspansiyon ile kıyaslandığında 20 kg daha hafif olmasıyla da önemli bir avantaj sunuyor. İyileştirilen arka süspansiyon tasarımı sayesinde daha yüksek bir manevra kabiliyeti sunan yeni Navara, 50 mm daha kısa dingil mesafesinin de katkısıyla 12,4 metrelik dönüş çapına imza atıyor.

Pick-Up sınıfının standartlarını yükselten teknoloji

Nissan, hayata geçirdiği inovasyonlarla ayrıcalıklı özellikleri tüm sürücüler için ulaşılabilir hale getirmeyi hedefliyor. Söz konusu hedefin yansıması olarak yeni Navara, bir dizi araç içi yeni teknolojiyi kullanıma sunuyor. En güncel konfor ve güvenlik donanımlarının gecikmeli olarak devreye alındığı bir sınıfta Nissan, Navara’da sunduğu araç içi teknolojileriyle yeni standartlar belirliyor. Daha çok SUV sınıfında kullanılan; 4 kameralı Çevre Görüş Sistemi (AVM) ile donatılan yeni Nissan Navara, Pick-Up pazarında daha önce görülmemiş bir teknolojiyi kullanıma sunuyor.

Daha güvenli ve yüksek tutunma limitlerine sahip bir sürüş sunmak üzere tasarlanan yeni Nissan Navara, elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel (eLSD) ile donatılmış durumda. Lastik hızını sürekli olarak sensörlerle denetleyen bu gelişmiş sistem aynı aks üzerindeki tekerleklerden birinin diğerine oranla daha hızlı dönmesi halinde daha hızlı dönen tekerleğin hızını azaltmak üzere fren yapıyor. Bunun sonucu olarak yol tutuş ve viraj dengesi artarken daha güvenli bir sürüş sağlanıyor. Hız Sabitleme Sistemi, Yokuş İniş Destek Sistemi (HDC), Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HSA), anahtarsız giriş ve geri görüş kamerası ise Navara kullanıcısının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen diğer güvenlik ve konfor ekipmanları olarak öne çıkıyor.

 

SUV stili ile fonksiyonelliği bir arada sunan tasarım1458981264_Navara_1

Nissan SUV sınıfına has stil ile fonksiyonelliği harmanlayarak Pick-Up sınıfına entegre ediyor. Güçlü tasarım, üst dizey kalite algısı ve üstün fonksiyonellik özelliklerini bünyesinde barındıran yeni Nissan Navara, Pick-Up sınıfının en çarpıcı, en çekici ve en dinamik modeli olarak öne çıkıyor. Avrupa pazarının beklenti ve gereksinimleri doğrultusunda tasarlanan ve Nissan’ın Barselona’daki tesislerinde üretilen yeni Nissan Navara; güçlü ve sportif bir görünümü beraberinde getiren içbükey ve dışbükey gövde tasarımıyla sınıfının en dinamik ve güven uyandıran modeli olarak öne çıkıyor. Nissan’ın imzası niteliğindeki V-şekilli ön ızgara ile bumerang formlu LED gündüz farları ise marka aidiyetine vurgu yapıyor.

Yeni Nissan Navara, Pick-Up sınıfının en aerodinamik tasarımlarından biri olarak öne çıkıyor. Araç bir önceki nesil ile kıyaslandığında yüzde 3,6 daha düşük bir rüzgar sürtünme katsayısına sahip. Kabinde ve kargo alanında uygulanan akıllıca tasarlanmış detaylar sayesinde hava akışı minimum sürtünmeyle arkaya doğru iletiliyor.

Yeni iç mekan tasarımı üst düzey bir kalite algısıyla dikkat çekerken, kabin içerisindeki her bir öğe sürücü ve beraberindeki yolcuya mümkün olan en iyi kalite, konfor ve yaşam alanını sunacak şekilde tasarlandı. Tamamen yeni bir tasarım olan ön konsol sadece üst seviye kalite algısıyla değil, aynı zamanda sunmuş olduğu ferahlık hissiyle de sürücü ve beraberinde yolcunun konforuna katkı sağlıyor. NASA teknolojisinden ilham alınarak tasarlanan kuvvetli bel desteğine sahip ön koltuklar ergonomik yapısıyla sürücü ve beraberindeki yolcunun uzun süreli yolculuklarda dahi dinç kalmasını sağlıyor. Yeni Nissan Navara’da çift bölgeli dijital klima sunulurken arka koltuklar için de havalandırma kanalları standart olarak sunuluyor.

Verimliliği arttıran yeni motor ve aktarma organları

Nissan yeni Navara’da daha önce de olduğu gibi iki tekerlekten çekiş ile dört tekerlekten çekiş olmak üzere iki farklı çekiş tipi sunuyor. Müşteriler standart olarak sunulan altı vitesli manuel şanzıman dışında opsiyonel olarak sunulan yedi vitesli otomatik şanzımanı da tercih edebiliyor. Yeni Nissan Navara’nın kaputunun altında görev yapan yeni 2.3 litre dCi motor, yerini aldığı önceki motorla kıyaslandığında yüzde 24 daha verimli bir yapı ortaya koyuyor ve sınıfının en temiz, en tutumlu motoru olarak öne çıkıyor. Motor 160 HP ve 190 HP olmak üzere iki farklı güç versiyonuna sahipken, yüksek güç versiyonunda çift turbo besleme teknolojisine yer verilmiş durumda.

Zor arazi şartlarını dize getiren dört tekerlekten çekiş1458981267_Navara_2

Önceki nesil gibi yeni nesil Navara da üstün off-road yeteneklerine sahip. Başarısını kanıtlamış son derece güçlü ve dayanıklı dört tekerlekten çekiş sistemi yeni Nissan Navara’ya en zor arazi şartlarında bile üstün bir hareket kabiliyeti sağlıyor. Sistem vites konsoluna entegre edilen çevirme tipi düğmeyle devreye sokuluyor veya devreden çıkartılıyor. Tutunma sorunlarının olmadığı asfalt sürüşlerinde en rahat ve en ekonomik sürüşü elde etmek için 2WD modu önerilirken, 100 km/s’ye kadar hızlardaki arazi sürüşlerinde 4HI modu devreye alınabiliyor. Arazi şartlarının daha da zorlaştığı ve tutunma sorunlarının yaşandığı zor arazi şartlarında ise tekerleklere iletilen torku daha da artıran 4LO modu tercih edilebiliyor.

Modern teknolojiden en iyi şekilde yararlanan yeni Nissan Navara’nın dört tekerlekten çekişli modellerinde Yokuş İniş Destek Sistemi (HDC) standart olarak sunuluyor. Orta konsoldaki bir düğme ile aktif hale getirilen sistem bir dizi sensörler yardımıyla tutunma sorunu olan veya kayma eğilimi gösteren tekerlekleri algılayıp gerekli durumlarda fren yapıyor. Sürücü gaz pedalına basarak iniş hızını arttırabiliyor.

Nissan, güncel SUV modellerinde kullandığı Yokuş İniş Destek Sistemini (HDC) yüklü kullanım veya römork çekme gibi kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda güncelleyerek yeni Navara’ya uyarladı. Sistem sürücünün ayağını frenden çekmesi halinde yokuşlarda 2-3 saniye kadar fren yaparak aracın geri kaymasını önlüyor.

Yüksek taşıma ve çekme kapasitesi

Kargo alanını daha kullanışlı hale getirmek üzere 67 mm uzatılan yeni Nissan Navara’nın kargo alanı sınıfının en iyi değeri olan 1.578 mm’ye ulaştı.

Nissan, Pick-Up kullanıcılarının beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda tüm Navara versiyonlarının taşıma ve çekme kapasitelerini geliştirdi. Tüm versiyonlarda 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan yeni Nissan Navara, 3.500 kg römork çekme kapasitesiyle beklentileri en iyi şekilde karşılıyor.

Zengin donanım paketleri ve kişileştirme aksesuarları

Yeni Nissan Navara; Visia, Tekna ve Platinum olmak üzere her biri son derece zengin bir ekipman seviyesine sahip üç farklı donanım paketiyle sunuluyor. Yeni Nissan Navara’da Yan Basamaklar, Otomatik Yanan Ön Farlar, Arka Havalandırma Kanalları, Bağımsız Arka Süspansiyon Sistemi gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

Pick-Up pazarında köklü bir geçmişe sahip olan Nissan, sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimle Navara müşterilerine araçlarını ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirme imkanı sunuyor. Nissan kalitesiyle ve yeni Nissan Navara için özel olarak geliştirilen 125 kadar aksesuardan oluşan liste; çeki demiri, plastik veya alüminyum zemin kaplaması, sürgülü kargo zemini ve kargo alanındaki yükleri koruyan yeni tasarımlı hard top gibi fonksiyonelliği arttıran aksesuarların yanı sıra, jantlar, yan basamaklar veya krom eklentiler gibi görsel aksesuarları da içeriyor.

International Pick-Up Award 2016 kazananı Yeni Nissan Navara

Yeni Nissan Navara, yaz sonunda başlayıp sonbahara kadar uzanan zorlu test sürüşlerine tabi tutularak, Fransa’nın Lyon şehrinde düzenlenen törende “2016 Uluslararası En İyi Pick-Up Ödülü’nün” (International Pick-Up Award 2016) sahibi oldu.

“Pick-Up pazarında yeniden lider olacağız”

Basın toplantısında 2016 Uluslararası En İyi Pick-Up Ödülü’nün sahibi yeni Nissan Navara’yı değerlendiren Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Sinan Özkök, “Yeni Nissan Navara ile sürdürülebilir büyüme stratejimiz çerçevesinde, uzun yıllardır başarıyla yürüttüğümüz SUV segmenti liderliğimizin yanında, tecrübeli olduğumuz Pick-Up segmentinin liderliği için de tüm kozlara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Nissan olarak ilk Pick-Up modelimizi 1935 yılında ürettik. 80 yılık süre içinde 180 ülkede 14 milyonun üzerinde kişiye ulaşan Nissan Pick-Up modelleri kimi zaman ailenin bir üyesi, kimi zaman ise profesyonel kullanıcının iş ortağı olarak yoluna devam etti. Bugüne kadar Türkiye pazarında 45.000 adetten fazla Nissan Pick-Up satıldı. Köklü ve son derece başarılı Nissan Pick-Up geçmişimizi aynı başarıyla geleceğe taşıyacağımıza ve sahip olduğumuz bu deneyim ve bilgi birikimi ile Pick-Up pazarında tekrar lider olacağımıza inanıyorum” dedi.

 1458981269_Nissan_GM_Sinan_Ozkok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir