3 Şerit

İki ayda satılan aracın yüzde 75’i filoya gitti

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, otomobil sahibi olma arzusunun sadece gelişmiş ülkelerde değil, Türkiye’de de giderek azaldığını, bunun yerine özellikle genç nüfusun ihtiyacı kadar kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

İbrahim Aybar yılın ilk iki ayında Türkiye pazarında satılan araçların yüzde 75’inin de filo kiralama şirketleri ya da, şirketlerin filoları için alındığına dikkat çekerek, yeni kuşak otomobil sahibi olmak yerine, ihtiyaç duyduğu süre kadar kiralamak, bunun yerine birikimlerini başka alanlarda değerlendirmek istiyor dedi.

Renault’un yeni amiral gemisi D segmentindeki oyuncusu Talisman’ın Türkiye pazarına sunulduğu ve fiyatlarının açıklandığı toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Aybar, “batı ülkelerinde yapılan araştırmalar genç nüfusun yüzde 90’ı akıllı telefonumdan vazgeçmem derken, otomobilimden vazgeçmem diyenlerin oranı giderek yüzde elliler seviyesine geriliyor” dedi.

Hedef podyuma çıkmak

Türkiye’de sadece 1,5 litre ve 1,6 litre dizel motorlarla satılacak olan yeni Talisman bu haftadan itibaren müşterilerine teslim edilmeye başlanacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: “Talisman Türkiye’de D segmentine yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar ürün sunmadığımız  D segmentinde Talisman ile hedefimiz  ilk üç model arasına girip, podyuma çıkmak” dedi.

Sadece dizel geliyor

Talisman Türkiye’de Touch ve Icon olmak üzere 2 ekipman seviyesi ve 1,5 litre 110 beygir, 1,6 litre 130 beygir ve 160beygir olmak üzere üç farklı dCi (dizel) motorla satılacak. 110 ve 130 beygirlik motorlu versiyonlar manuel ve otomatik EDC, 160 beygirlik versiyon ise sadece EDC şanzımanla sunulacak. Başlangıç fiyatı 100 bin 500 TL olan aracın en güçlü ve yüksek donanımlı versiyonun fiyatı ise 145 bin 950 TL olarak açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir