3 Şerit

Citroen, yenilikleriyle Cenevre’de

Citroën, modern ve karakteristik özelliklere sahip yepyeni modelleri ile 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda yerini alıyor. 

96 yıldır kendine özgü marka kimliği ile yaratıcı tasarımları akıllı teknolojilerle buluşturan Citroën, “Enerji ve Tazelik” temasıyla yenilikçi ve konsept modellerini gün yüzüne çıkartıyor.

Citroën’nin bu yıl fuardaki en önemli kozu; geniş ailelerin ya da müzik gruplarının çok yönlü kullanımına uygun Citroën SpaceTourer modeli olacak. Fuarda sergilenecek diğer önemli modeller arasında ise; eğlenceli ve modern tasarımı ile öne çıkan %100 elektrikli, cabrio E-MEHARI ve özel donanımlı versiyonları ile C4 CACTUS bulunuyor. Citroën standında ayrıca markanın tasarım, konfor ve akılcı teknoloji mottolarının ürünleri olan C1, Yeni Berlingo ve yeni C4 modelleri de sergilenecek.

1456732589_Citroen_SpaceTourer__4_Citroën, DNA’sında bulunan yaratıcı, cüretkar, pozitif özelliklerini simgelediği modern, yenilikçi modelleri ve konsept araçlarıyla 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda… “Enerji ve Tazelik” teması ile kullanıcılarına farklı bir otomotiv deneyimi sunmasının yanı sıra geleneksel yolları da alt üst edecek yeni bir dinamizm ile sahne almaya hazırlanan Citroën’nin bu dinamizmi 2016 yılı boyunca artarak hissedilecek.

Citroën, Cenevre’de otomobilseverlere mutluluk hissi sunan ferah ve enerjik modelleri ile yer alıyor. 

Citroèn’nin fuar yenilikleri

Citroën SpaceTourer Dünya Prömiyeri

Citroën’in modern ve karakteristik özelliklere sahip yeni modeli “SpaceTourer”, günümüz ailelerinin ve ticari şirketlerinin ihtiyaçlarına yeni çözümler sunmak için tasarlanmış özel bir model.

3 farklı gövde ve çeşitli iç tasarım seçeneklerine sahip, modern ve karakter dolu Citroën SpaceTourer, aile veya arkadaş gruplarının yanı sıra ticari şirketklerin ihtiyaçlarına da karşılık veriyor. Yeni platformu ile SpaceTourer, dinamik yol tutuşu ve “Sınıfının En Düşük” yakıt tüketimi ile verimlilik sağlıyor. Pratik ve kullanıcı dostu “SpaceTourer” üst düzey güvenlik özellikleri ile hayatı kolaylaştırıyor.

Citroën SpaceTourer’in iç mekanında sürücü, yola hakim sürüş pozisyonu ile hem ferah hem de güvenlik hissi yüksek bir pozisyonda yolculuk yapıyor. Cam tavan opsiyonu ve yolda “uçuş keyfi” hissi veren akustik gelişim sayesinde SpaceTourer segmentinde yeni bir dönemi başlatıyor.

 

Limitsiz Macera: Citroën SpaceTourer HYPHEN  

Citroën SpaceTourer, piyasaya sürülmesiyle birlikte, ferah, renkli ve pratikliği ile eşsiz konsept aracını, 1 Mart saat 9.30’da Citroën standında ünlü pop-rock grubu Hyphen Hyphen ile tanıtacak. Konsept model adının Hyphen olarak tercih edilmesiyle, limitsiz bir maceranın tadını çıkarmak için her kitle ve grup için yeterli alana sahip olduğunun mesajı veriliyor.

SpaceTourer adından da anlaşıldığı gibi aileler, müzik grupları, MPV’ler, SUV’ler, şehirler ve geniş açık alanlar arasında bir bağlantı kuruyor. Açık alanda macerayı hatırlatan bu ferah, renkli ve pratik 4×4, seri üretim modelin ferahlık ve rahatlığını bir adım öteye taşıyor.

 

1456732575_Citroen_E_MEHARIÖzgür Ruhlu Yeni Citroën E-MEHARI

Modern ve eğlenceli bir tasarıma sahip, %100 elektrikli, 4 koltuklu ve üstü açık bir otomobil olan E-MEHARI’nin yanı sıra Citroën’nin bir Fransız moda evi ile kurduğu ortaklıktan doğan yeni ve eşsiz konsepti E- Mehari Courregès de otomobil severlerin beğenisine sunulacak.

Markanın tarihine bağlı kalıp, yüzünü geleceğe dönen Citroën E-Mehari, efsanevi kardeşi 1968 model Mehari’den izler taşırken, ondan daha da fazlasını vaat ediyor. Bollore Grup ile yapılan işbirliği sonrasında Citroën ruhuna tamamen sadık, sempatik ve renkli bir otomobil olan E-Mehari; heyecanlı, özgür ve retro duruşuyla fark yaratıyor.

Enerji dolu konsept E- Mehari Courregès

Citroën, Fransız yaratıcılığıyla kendi sektörlerinde devrim yaratarak yeni çığırlar açan iki ikonu, Citroën ve Courreges işbirliğiyle üretilen tasarım otomobili E-MEHARI’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak.

Courrèges moda evi tarafından tasarlanan Citroën E-MEHARI, özgürlüğü merkeze alan bakış açısıyla fonksiyonel tarzda tasarlanmış kişiye özel bir otomobil. Courrèges moda evi imzası niteliğindeki beyaz renge odaklanarak adeta ışık oyunları yaratmış. Enerji dolu konsept otomobil, yenilikçi bir lityum metal polimer bataryadan sağlanan gücüyle  geleceğin otomobilini yansıtıyor.

Mehari ruhu Courrèges stili ile vücut buluyor

E- Mehari Courregès neredeyse tamamen beyaz renkte tasarlanmış. Konseptin jantlarında kontrast etki yaratacak turuncu tercih edilmiş. Beyaz deri kapı kaplamaları, kontrol paneli ve havalandırma çıkışları boyunca uzanan turuncu vinil şeritler konseptin göze çarpan detayları arasında yer alıyor. Beyaz/açık turuncu renklerdeki kombinasyon kapı kolunda da görülüyor. Beyaz paspaslar, deri kaplı zemin gibi tek renkli direksiyon simidi de son derece özgün detaylar arasında yer alıyor. Konseptin geniş buzlu pleksiglas camdan tavanının altında konforlu 4 adet koltuk yer alıyor.

1456732667_Citroen_C4_Cactus_Rip_Curl2 yeni özel donanım ile Citroën C4 Cactus

Citroën, Cenevre Otomobil Fuarı’nda C4 Cactus’ün iki özel donanımını da ilk defa sergileyecek. Ünlü sörf markası ile ortaklığın ürünü olan Citroën C4 Cactus Rip Curl, optimum çekiş gücü ve karakteristik tarzı ile Grip Control teknolojisini tanıtıyor. Monokrom beyaz renk rengiyle tanıtılan Citroën C4 Cactus “W” ise zarif duruşuyla şehir hayatında yeni bir ikon olmaya aday.

 

Citroën’in tasarım, konfor ve kullanışlı teknolojileri sunan modelleri Cenevre’de

Citroën kompakt boyutları ve geliştirilmiş tasarımıyla Citroën C1, cesur görünüşü ve teknolojik içeriği ile Citroën C4 Cactus, geniş iç hacimli yeni Citroën Berlingo ile sürüş konforu ve kalitenin ölçütü haline gelen Yeni Citroen C4 modellerini standında sergiliyor.

Citroën, turbo versiyonu “2015 Yılın Motoru” seçilen 3-silindirli PureTech benzinli motoru ve  BlueHDi dizel motorları ile üstün performans sergileyerek, sürüş konforunu maksimuma taşıyor. 

Çevreye duyarlı verimli motorlar

Citroën, müşterilerinin hayatı kolaylaştırmak için yaratıcılık ve teknolojiyi DNA’sında buluşturuyor.  Sürüş sırasında daha fazla keyif almanın yanı sıra sürüş maliyetini düşürme ve çevresel etkilerini azaltmayı amaçlayan teknolojileri seçmeye özen gösteriyor.

BlueHDi Dizel Motor Ailesi

Citroën, BlueHDi motorları oksidasyon katalizatörü, seçiçi katalitik indirgeme (SCR) ve katkı parçacık filtresi içeren BlueHDi egzoz boru hattı ile çevreye saygılı yenilikçi teknolojiden yararlanıyor. Dizel Partikül Filtresi (DPF) SCR sisteminin yukarısında konumlandırıldığında egzoz gazlarını etkileyerek CO2 emisyonlarını azaltıyor. Bu teknolojiyi kullanarak Citroën müşterilerine 82g CO2/km emisyonu ile C4 CACTUS BlueHDi 100 S&S Manuel’i sunuyor.

PureTech Benzinli Motorların Yeni Ailesi

Bu yeni nesil PureTech benzinli motor ailesi, sürüş keyfinden ödün vermeden %25’e kadar CO2 emisyonlarını azaltıyor. Verimli, ekonomik kompakt 3 silindirli benzinli motorla donatılmış yeni Citroën C4 ailesi, 130 S&S motorla km’de sadece 107g CO2/km emisyonu salıyor.

Citroën, düşük yakıt tüketimi ve sürüş zevki sunan yeni EAT6 şanzımanı da sunuyor. Stop&Start teknolojisini bünyesinde barındıran EAT6 şanzıman, Yeni Citroën C4 PureTech 130 S&S EAT6’nın 4.81/100km kombine çevrim rakamlarını 110g/km CO2’ye dönüştürdüğü anlamına geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir