3 Şerit

Renault yeni motorsporları planını açıkladı

Renault Grubu Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn Guyancourt, Renault’nun kendi takımıyla birlikte 2016 sezonunda Formula 1’e döneceğini açıklamıştı. Ghosn, Fransa’daki Renault Technocentre’da gerçekleştirilen etkinlikte Renault’nun yepyeni motor sporları planını açıkladı.

İki yeni kimlik ; “Renault Sport Racing” ve “Renault Sport Cars”1454511224_Renault_75309_global_en

Renault Sport Racing, Renault’nun kapsamlı yarış aktivitelerinin sorumluluğunu üstleniyor. Buna Renault Sport Formula 1 Takımı ve Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy ile birlikte farklı müşteri yarışı ve ralli programları da dahil edildi. Renault Sport Racing İngiltere’deki Enstone ve Fransa’daki Viry–Châtillon’da yer alan iki Renault motor sporları tesisindeki operasyonları da kapsayacak.

Renault Sport Technologies’in yeniden isimlendirilmiş hali olan Renault Sport Cars, Renault Sport Cars portföyünün gelişimini ve ticarileştirilmesini yönetecek. Renault Sport tüm dünyada Megane R.S. ve yeni Mégane GT de dahil olmak üzere kolaylıkla erişilebilir verimli GT’ler konusunda kusursuzluğu ile tanınıyor.. Renault Sport uluslararası ayak izini, marka çekiciliğini ve portföy büyümesini artırılmış Ar-Ge yatırımı ile daha da ileriye taşıyacak.

 Renault söz konusu yeni yapıyı iki ana işlev için kullanacak. Öncelikle Renault Sport Formula 1 Takımını ve küresel F1 seyircilerine hitap ederek Renault Sport markasını daha geniş kitlelere tanıtacak. İkinci olarak da Formula E ve Clio Cup gibi yarış aktivitelerinden yararlanarak elektrikli araçlar da dahil olmak üzere Renault ürün yelpazesinin imajını ve tasarımını ön plana çıkaracak.

 Renault Sport Racing ve Renault Sport Cars teknik ve ticari sinerjileri en üst düzeye taşımak amacıyla omuz omuza çalışacak. Bu işbirlğinin ilk gösterimi Monaco Grand Prix’sinde gözler önüne serilecek.

 Renault Grubu Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn şu yorumda bulundu: “Motor sporlarının hem bu spora tutkun olan tüketicileri hem de tüm sürücüleri çok heyecanlandırdığına inanıyoruz. Formula 1, özelikle Renault’nun yer almaya başladığı yeni pazarlarda ürünlerimizin bilinirliğini artırmada önemli bir rol oynuyor. Motor sporlarına gösterdiğimiz bu bağlılığın Renault Sport satışları üzerinde doğrudan etkili olmasını ümit ediyoruz. Mühendislik gelişimini en üst düzeye taşıyıp ticarileştirilebilir kılmak istiyoruz. Motor sporlarına adanmışlığımız Renault marka stratejimizin ve teknik inovasyonumuzun temelini oluşturuyor.”

 Bu bağlamda Carlos Ghosn tarafından yönetilecek olan bir denetleme kurulu oluşturuldu. Söz konusu kurulun görevi, Renault Grubu’nun hızla gelişen yarış ve yüksek performans ortamında faaliyetlerini stratejik kurumsal hedeflere ve önceliklere uygun yürütebilmesi için gerekli olan operasyonel otonomiyi temin etmektir.

 Renault Sport Racing’in Başkanlığını Jérôme Stoll; idari yöneticiliğini ise Cyril Abiteboul üstlenecek. Renault Sport Cars’ın başında ise idari yönetici olarak Patrice Ratti yer alacak olup sportif ve teknik konulardan sorumlu olması için Renault Sport ailesine Frédéric Vasseur katılıyor. Renault Grubu Markalar Direktörü Guillaume Boisseau grubun pazarlama çalışmalarını yönetecek ve yarış programlarının Renault pazarlama stratejileri uyumlu biçimde hayata geçirilmesini temin edecek.

1454511223_Renault_75310_global_enRenault Sport Formula 1 takımı açıklandı

Yarış faaliyetlerinin özünde, yeni oluşturulan Renault Sport Formula 1 Takımı yer alıyor. Yeni F1 aracı Enstone’da geliştirilip üretilen Renault R.S.16 şasisinden oluşuyor. Renault R.E.16 motoru ise Viry-Châtillon’da geliştirilmeye devam edecek.

Spesifik Formula 1 gerekliliklerinde herhangi bir kayıp yaşanmaması amacıyla F1 takımında bir dizi kilit atamalar gerçekleştirildi. Bob Bell F1 Baş Teknik Görevlisi olarak atandı ve çalışmalarını Şasi Teknik Direktörü Nick Chester ve Motor Teknik Direktörü Rémi Taffin ile birlikte yürütecek. Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer ise Renault Sport Formula 1 Takımı’nın yarış pilotları olarak teyit edildi. Bu iki sürücüye ise takımın üçüncü ve yedek sürücüsü sıfatıyla Esteban Ocon destek verecek.

Formula 1 ortakları

Renault bu etkinlikteki ortaklarını da duyurdu. Renault-Nissan İttifakı, ortağı olduğu Infiniti, Renault ile birlikte Formula 1’de devam edecek. Bu ortaklık esnasında Renault-Nissan İttifakı’ndaki tüm markalar yararına F1 motoruna yönelik ikinci nesil enerji kurtarma sistemleri (ERS) geliştirerek katılımını artıracak.

Total ve Renault mevcut ortaklıklarını Renault Sport Formula 1 Takımı için özel olarak tasarlanan geniş bir Total ürünleri yelpazesi ile daha da genişletecek.

Renault aynı zamanda farklı prestijli markalarla da ortaklık yapacağını duyurdu. Bunlar arasında Premium saat tedarikçisi Bell & Ross, devrim yaratan audio sistemlerinin mucidi Devialet ile birlikte aralarında Microsoft ve EMC’nin de bulunduğu mevcut F1 ortaklıkları devam ettirilecek. Renault ayrıca Genii Capital Group’un bağlı şirketi olan ve F1 takımında azınlık hissesini belinde tutan Gravity Motorsports ile mevcut iş ilişkisini sürdürecek. Genii ve Gravity takımın zorlu şartlar altında hayatta kalabilmesi için büyük çaba sarf ettiler ve Renault da Gerard Lopez’in takımın bağımsız yönetim kurulu direktörü olarak kalmasını sağlayarak bu adanmışlığı unutmadığını gösterdi.

 

Renault Sport Racing programlarının detayları belli oldu

Renault Sport Technologies müşteri yarış personeli artık Renault Sport Racing logosu altında görev yapacak ve yöneticisi ise Jean-Pascal Dauce olmaya devam edecek. Yeni organizasyon Renault’nun içinde bulunduğu farklı kategorileri daha verimli biçimde bir araya getirmesini mümkün kılacak: Clio R3T ile ralli yarışlarından, rallye raid’e, ve Clio Cup ile Renault Sport R.S.01 Trophy de dahil olmak üzere pist yarışlarına kadar etkinlikler bunun içinde yer alıyor. Renault, aynı zamanda Formula Renault 2.0 tek koltuklu serilerine de devam edecek. Bu seri, 45 yılı aşkın süredir seçkin sürücülere ve şampiyonlara motor sporlarına başlama ve en üst seviyeye çıkma fırsatını sundu. Günümüze kadar mevcut F1 sürücülerinin yaklaşık yüzde 60’ı Formula Renault’dan geçmiş durumda.

Renault’nun Formula E faaliyetleri Renault Sport Racing logosu altında sürdürülecek. Renault, söz konusu şampiyonaya en son sezon 4’e kadar Renault e.dams takımı ile katıldı. Formula E’nin Renault markası için stratejik önemi, dört kez Formula 1 dünya şampiyonu ünvanını elde eden Alain Prost ve Jean-Paul Driot’nun yönetimindeki ekibin gücü ve istikrarı sayesinde ön plana çıkıyor. Önümüzdeki sezonlarda Renault Sport Racing vites kutusu ve elektrikli motordan oluşan eksiksiz bir aktarma organları grubunu geliştirip takıma tedarik edecek. Hedefler ise son derece tutku dolu: pilot ve marka alanında şampiyonluk unvanını elde etmek.

 

Renault Sport Academy

Renault Sport Academy de resmi olarak duyuruldu. Söz konusu akademi, Formula 1’e kazandırılabilecek yeni yetenekleri bulma ve yerel sürücüleri teşvik ve takip ederek yarınların sportif performansında Renault pazarlarında aktif rol alma şeklindeki ikili hedefe sahip.

Bu duyuru ile birlikte motor sporları bir kez daha Renault marka kimliğinin ayrılmaz bir parçası ve kısacası DNA’sı haline gelmiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir