3 Şerit

Bisiklet severler için pazar müjdesi; Aydos Patika Koşu ve MTB

Havalar düzelmeye başladı, kar bitti güneş çıktı ve bisiklet severler için organizasyonlar da hızını artırdı. Hem koşu hem bisikleti kapsayan Team Kronos tarafından düzenlenen Aydos’taki organizasyon outdoor spor severleri bir araya getiriyor. 

7 Şubat ve 3 Nisan tarihlerinde iki organizasyon olarak düzenlenecek 2016 Aydos Patika Koşu ve MTB Serisi yarışları outdoor spor severleri bir araya topluyor.

Organizasyon iki seri şeklinde gerçekleştiriliyor ve isteyen tek isteyen seri olarak katılabiliyor. Aydos Ormanı 2. Kapı, Yakacık’ta gerçekleştirilecek bu çekici organizasyonda 9,5 km’lik koşu yarışı ve 10 KM’lik Dağ Bisikleti Yarışı olacak. Katılım ücretleri, Tek branş (koşu veya bisiklet) 50TL  – Kombine (koşu + bisiklet) 90TL   / Tek branş iki ayaklı seri 90TL – Kombine seri 140 TL.

 3030H1Yarışma alanında güvenlik önlemleri alınmış, 1 adet ambulans ve sağlık ekibi de hazır bulunacak. Tüm katılımcıların 18 yaşını doldurmuş olması da gerekmektedir.

Arazinin yapısı nedeni ile çıkış ve inişler olacaktır. Zemin, yaklaşık 1,5 kilometrelik asfalt geçişler ile bazı kısımları taşlı, geneli sert topraktır. Etkinlikler 230m rakımdan başlar. Koşu parkurunun en yüksek noktası 258m. ve en alçak noktası 163 metredir. Bisiklet parkurunun en yüksek noktası ise 303m, en alçak noktası 185 metredir. Antrenmanlı kişiler için tamamı hiç durmadan bitirilebilir niteliktedir. Dar patikalar ve mevsim itibarı ile kısa su geçişleri olması ihtimali ile de oldukça eğlenceli ve farklı bir arazi deneyimi yaşayabilirsiniz. Hava şartları göz önünde bulundurularak uygun kıyafetler giyilmelidir. Yarışın tümü herhangi bir koşu ayakkabısı ile rahatlıkla koşulabilir. Buna rağmen tabanı biraz kalınca ve şok emici tabanlı bir ayakkabı ile koşmanız öneriliyor.

Bisiklet güvenliği: Amortisörlü dağ bisikleti (MTB), kilitli pedal, gözlük, eldiven ve pedli bisiklet taytı kullanımı konfor ve güvenlik için önerilir. Kask takmak kesinlikle zorunludur.

Su istasyonu: Koşuda parkurun orta kısmında su istasyonu bulunacaktır. Bisikletçiler ise sularını mataralarında taşıyacaklardır.

Yarışlara kayıt yaptırmak için http://aydos.teamkronos.com/ adresi ziyaret edilebilir.

Biz de 3serit.com ekibi olarak bu organizasyonda MTB yarışına katılacağız…

Parkur profilleri aşağıdaki gibi;

Koşu parkuru,

2016 kou 95k

10k mtb

Program;

08:30 Koşu kayıt masası açılır
10:00 Koşu başlangıcı
11:30 Koşu parkuru kapanır
12:00 Koşu ödül töreni
12:00 Bisiklet kayıt masası açılır
13:00 Bisiklet başlar
14:10 Bisiklet parkuru kapanır
14:30 Bisiklet ödül töreni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir