3 Şerit

Yenilenen tasarımı, ileri teknolojileri ile Yeni Kia Sportage

 

Kia’nın kompakt SUV sınıfındaki iddialı temsilcisi Kia Sportage 4. jenerasyonu ile dikkatleri üzerine toplamaya hazırlanıyor. Yeni Kia Sportage, daha çekici tasarımı, yenilenen iç mekanı ve kalite hissini bir üste çıkartan teknolojik elemanları ile göz dolduruyor.

İlk olarak 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda global lansmanı gerçekleştirilen Yeni Kia Sportage, 2016 senesinin ilk çeyreğinde Avrupa Pazarı’nda satışa sunulmaya başlayacak.

Kia_Sportage_2Kia’nın kompakt SUV sınıfındaki üyesi Sportage’ın 4. Nesli olacak bu yeni model, yükselen bu segmentteki önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. Önceki nesillerinde de iddialı satış rakamları yakalamayı başaran Sportage, yeni iç mekan tasarımı, yüksek kaliteli malzemeleri, daha yüksek konforu ve yeni güvenlik elemanları ile dikkat çekiyor. Yeni Kia Sportage bütün bu yeni özelliklerine ve şık tasarımına geliştirilmiş ve genişletilmiş motor ailesi ile birlikte sunulan şanzıman seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Bu yeni motor şanzıman kombinasyonları sayesinde Yeni Kia Sportage, konforu, performansı, verimliliği ve yol tutuşunu bir üst seviyeye çıkartmayı hedefliyor.

Kia_Sportage_4Daha sportif sürüşler tercih eden kullanıcılar için Sportage dördüncü neslinde ilk defa “GT Line” seçeneğine sahip oluyor. Sportage’ın tasarımını daha sportif ve agresif bir hale getirmek için ortaya çıkartılan Kia Sportage “GT Line” seçeneği, çok daha başarılı ve dinamik bir görünüme sahip kompakt SUV ortaya çıkartıyor.

Kia_Sportage_iç

Yeni Kia Sportage’ın iç mekanı yeni tasarım anlayışı ve teknolojileri ile dikkat çekiyor

Kia Motors Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Cole: “Kia Sportage, Kia’nın en önemli oyuncularından birisi oldu ve bu modein Avrupa çapında markanın yakaladığı büyümede büyük bir katkısı var.  Bizim için bu otomobil Avrupa’da yapılan ve büyük öneme sahip olan bir otomobil. Tüketicinin büyük çoğunluğu, SUV araçlara yöneliyor, bizim de Kia olarak Sportage modelimiz bu sınıfta tasarımı ve kullanışlılığı ile büyük önem verdiğimiz bir aracımız.” Dedi.

Kia’nın Slovakya’daki fabrikasında üretilen Sportage, markanın Avrupa’daki en iyi satış rakamına sahip olarak dikkat çekiyor. Avrupa çapında 2015 yılında 150.000 adet Sportage satışı gerçekleştirildi.

Kia_Sportage_3Sportif tasarıma sahip 2016 Kia Sportage

Dördüncü nesil Kia Sportage markanın yeni tasarım anlayışı ile kalın ve keskin hatlara sahip bir model olarak dikkat çekiyor. Koreli üreticinin Almanya’daki tasarım atölyelerinde tasarımı gerçekleştirilen model, Kia’nın Avrupa’da en çok satılan modeli olma iddiasını bu yeni tasarımı ile de sürdürmeyi hedefliyor.

Çekici ön tasraım ile yenilenen Kia Sportage’ın “Kaplan burnu” olarak adlandırılan ön ızgarası en dikkat çekici özelliklerinden birisi olarak dikkat çekiyor. GT Line modeli de agresif tasarım anlayışıyla ve LED sis farları ile sportif bir SUV arayanların tercihi olmaya aday.

Yeni Sportage, yüksek profilini korurken, selefine göre 30 mm daha uzun bir dingil mesafesine sahip. İç mekan tasarımında da önemli yeniliklere sahip olan Kia Sportage, uzayan boyu sayesinde iç mekanda daha geniş bir yaşam alanı da sunuyor.

Şimdiye kadarki en güvenli Sportage

Güvenlik her zaman Kia markasının en çok önem verdiği özelliklerden biri olarak dikkat çekiyordu ancak yeni nesil Kia Sportage model ailesinin en güvenlisi olarak dikkat çekiyor. Aktif ve pasif güvenlik asistanlarına sahip olan Yeni Kia Sportage, kaza önleme sisteminden yaya korumasına kadar bir çok güvenlik asistanını bir arada sunuyor.

Kia_Sportage_motorYeni 1.6 litrelik T T-GDI ve geliştirilen 2.0-litre turbo dizel motorlar

Yeni Sportage’ın geliştirilmesi sırasında mühendisler sürüş performansı üzerine de önemli çalışmalar gerçekleştirmiş. Yeni motor seçenekleri ile motor ailesini genişletirken, var olan motorlar da elden geçirilerek yüksek performans ve düşük tüketim bir arada sunularak Yeni Sportage en verimli hale getirilmiş.

Benzinli motor ailesinin üyeleri; 1.6-litre GDI ve 1.6-litre T-GDI motor seçenekleri. GDI motor seçeneği 132 Hp güç ve 160 NM tork üreterek düşük emisyon ve yakıt tüketimi sunmayı başarıyor. Ailenin yeni üyesi 1.6 litre T-GDI motor seçeneği ise daha önce Kia Cee’d GT ve Pro Cee’d GT’de kullanılan ve başarılı performans sunan motor olarak dikkat çekiyor. 177 Hp gücündeki benzinli motor seçeneği 265 NM tork üretebiliyor ve yüksek performans sunuyor.

Dizel motor ailesi ilse 115 Hp’lik 1.7 litre CRDi ve 2.0 litrelik 136 Hp güç, 373 NM tork ve 185 Hp güç ile 400 Nm tork üretebilen versiyonlara sahip.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir