3 Şerit

Dakar 2016 otomobil kategorisinin en heyecanlı anları -Video-

Sébastien Loeb, otomobil kategorisinde Dakar 2016’nın en çok konuşulan ismiydi. Ralliye harika bir başlangıç yapan 9 kez WRC şampiyonu unvanlı pilot aracı takla atınca şampiyonluk mücadelesinden uzaklaştı.

Loeb’ün ardından bayrağı devralan Peugeot’dan takım arkadaşları Stéphane Peterhansel ve Carlos Sainz oldu. Daha sonra, Sainz da yaşadığı bir kazanın ardından yarış dışı kalınca bütün oklar tecrübeli pilot Stephane Peterhansel’i göstermeye başladı.

Baştan sona dengeli götürdüğü yarışta 12. Dakar şampiyonluğunu ilan eden Peterhansel’in ardından ikinciliği geçen yılın şampiyonu Nasser Al-Attiyah elde ederken podyumu tamamlayan son isim Güney Afrikalı Giniel de Villiers oldu.

Otomobil: Stephane Peterhansel 12. kez şampiyon

Peugeot oldukça iddialı geldiği Dakar’da mutlu sona ulaşmayı başardı. İlk günden itibaren etapların birçoğunda zirveye çıkan Peugeot pilotları Dakar 2016’nın otomobil kategorisine hükmetti.

Her ne kadar bu kategorinin en iddialı ismi olan Sebastien Loeb zirvede götürdüğü rallide takla atarak zaferden uzaklaşsa da takım arkadaşları zirve mücadelesinden kopmadı. Stephane Peterhansel oldukça dengeli götürdüğü yarışta tecrübesini de konuşturarak şampiyonluğa ulaştı.

Peterhansel, bu şampiyonlukla muhteşem bir rekora da imza attı ve Dakar’ı hem motosiklet hem de otomobil kategorisinde altışer kez kazanarak ulaşılması zor bir başarı elde etti.

Peterhansel’in ardından Dakar’ı ikinci bitiren isim geçen yılın şampiyonu Nasser Al-Attiyah olurken, üçüncülüğü Toyota takımından Giniel de Villiers elde etti.

Dakar’ın son etabında ise birinciliği Sebastien Loeb alırken onu bir başka WRC efsanesi Mikko Hirvonen takip etti. Hayli nostaljik bir sıralamayla sonuçlanan son etabın üçüncüsü ise Nasser Al-Attiyah oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir