3 Şerit

Barış için pedalladı, terör kurbanı oluyordu…

“Barış İçin Pedalla” sloganıyla 74 bin kilometrelik Türkiye turuna çıkan bisiklet tutkunu, Kars’ta teröristler tarafından darp edildi.

22 Kasım saat 16.00 sularında Kars’ın Kağzıman ilçesine bağlı Paslı Geçidi’ nde yolunun PKK’lı teröristler tarafından kesildiğini ifade eden bisiklet tutkunu Meriç Şehit, darp edilerek elektronik cihazlarının da alındığını kaydetti.

‘7 Terör Örgütü Mensubu Önümü Kesti’

PKK’lı teröristlerden kendisini askerlerin kurtardığını söyleyen Şehit, yaşadıklarını şu şekilde Gqwa5_1448291797_8255anlattı: “Normalde trenle geçecektim Kars’ a, Kağızman’ a gideyim,Kağızman’ ı da göreyim dedim. Saat 16.00 sularında Paslı Geçidi’ nden geçiyordum. 2 bin 20 rakıma kadar tırmandım ben. Bu noktada arkamda iki tane araç vardı sadece. Tabi ki orası geçiş güzergahı her hangi bir problem olabileceğini düşünmüyordum ben. Aniden oldu her şey. Nisan Juke marka bir araba, bu plakasıydı. Birisi Mazda 323 siyah Suriye plakalı bir araç, ilk önce Nissan önüme geçti. Beyaz olan siyah olan da arkada sıkıştırdı beni. Durmak zorunda kaldım. Zaten yokuş yukarı çıkıyorsun durmamak elde değil. İndiler bunlar aşağı önden 4, arkadan 3, ön taraftan 4 kişiden 3 tanesi peşmerge kıyafeti giymiş. Arka taraftan 3 kişiden 1 tanesi, toplam 7 kişiydiler. Bunların Türkçesi çok kötü, ben daha önce Suriye’ye gittim. Suriye şivesi ile konuşuyorlardı. Bana önce ‘Türk müsün’ diye sordu. ’Evet Türk’ üm’ dedim. ’Demek Türk’sün nerelisin. Dedim Trabzonluyum. Ne işin var burada buralar tehlikeli bölge bilmiyor musun?’ dediler. ’Ben bu güne kadar problem yaşamadım. İlk defa problemi siz yaşatıyorsunuz dedim.”

“Asker Kurtardı”

Diyaloğun ardından, kendisini susturmaya çalıştıklarını anlatan Meriç Şehit, “Bisikletimi kırana kadar tekmelemeye başladılar. Ardından benim bacaklarıma, baldırlarıma ve enseme vurdular. İşte 7 kişi olduklarından dolayı bir şey yapamadım. Ben oradan her hangi bir askeri aracın geçebileceğini tahmin etmiyordum. Oradan askeri araç geçiyor. Ama bunlar ilk önce fotoğraf makinamı aldılar. Kafamda go pro vardı, onu aldılar. Telefonumu atıyorlar, telefonumu kırıyorlar. Kışlık mont ve botumu aldılar. Kafama silah dayadılar. Arkamdan bir tane tokat geliyor enseme ben Kelime-i Şehadet getirdim öleceğim dedim. Kürtçe birbirlerine bir şey söylediler. Çocuk gülerek silahı aşağı doğru indirdi. O anda asker geldi beni kurtardı” diye konuştu.

U01xt_1448291784_7189

Askerlerin kendisini PKK’lı teröristlerin elinden kurtardığını belirten Şehit, kendisine bir askerin 100 TL verdiğini ve Sarıkamış’ a bıraktıklarını kaydetti. Meriç Şehit, bisikletin bir ulaşım aracı olarak üstünde bir can taşıdığını belirterek, proje kapsamında ilkokul ve üniversite sonuna kadar 400 öğrenciye burs vereceğini, her gün 135 kilometre mesafe yol kat ederek yolculuğunu Beylikdüzü’ nde sonlandıracağını aktardı.

 

Kaynak:http://www.bugun.com.tr/gundem/baris-turuna-cikti-pkklilarca-linc-1934286.html

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir