3 Şerit

Renault’un yeni “Amiral Gemisi” Talisman

Renault, yeni modeli Talisman ile rakiplerine göz dağı veriyor. Fuarlarda tanıtılmasının ardından ilk defa yollara çıkan D segmentinin yeni üyesi Talisman’ın hedefi sınıfının önemli oyuncularından birisi olmak. 

İlk olarak Paris’te, ardından Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobil severlerin beğenisine sunulan Renault Talisman, ilk kez Floransa’da yollara çıkarak dünyaya tanıtıldı. Başarılı tasarımı ve sürüş özellikleri ile Talisman, Renault’un yeni “Amiral Gemisi” olacak gibi görünüyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar; “Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak.”

 

Talisman Lansmanında açıklamalarda bulunan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Talisman’ın bulunduğu pazarın her geçen gün gelişim gösterdiğini vurgulayarak; “Özellikle son 3 yılda büyüme kaydeden D segmentinde 2013 yılına kıyasla yüzde 30 büyüme gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 64 bin 500 adetle kapatan D segmenti, şimdiden, Ekim sonu itibarıyla, geçen yılın satış adedini aşarak 68 bin 600 adede ulaşmış durumda. Amacımız Talisman ile pazarda en iddialı oyunculardan biri olmak ve podyumda yer almak. Renault Talisman’ın fiyatını ise satışa sunacağımız Şubat 2016’da açıklayacağız.” dedi.

1448641130_1P7B7948

 

 

Türkiye’de 3 dizel motor seçeneği satışa sunulacak

D segmentindeki bu yeni modeli ile Renault, geniş iç mekanı ile konfor ve ferahlık sunarken, dizel motor seçenekleri ve EDC şanzımanı ile de sürüş keyfini bir üst seviyeye çıkartmayı hedefliyor. Renault Talisman, Türkiye’de 3 farklı dizel motor seçeneği ile manuel şanzımanın yanı sıra EDC otomatik şanzıman seçeneği ile satışa sunulacak. 110 Hp güç üretebilen 1.5 litrelik dCi ve 1.6 dCi 130 Hp gücündeki motor seçenekleri hem manuel hem de EDC şanzıman ile kombine edilerek sunulurken, 160 Hp’lik 3. dizel motor seçeneği olan 1.6 dCi yalnızca EDC otomatik şanzıman ile sunulacak. 1.5 dCi motor için Renault’un açıkladığı ortalama tüketim verisi ise 3,6 litre gibi oldukça iddialı bir rakam.

Renault Talisman iç mekan

Başarılı iç mekan tasarımı konforu ve kaliteyi bir arada sunuyor

Hem göze hem konfora hitap eden bir tasarım

Talisman, klasik bir Renault geleneği olarak kart şeklinde anahtara sahip ve bu sayede eller serbest şekilde otomobile girip çalıştırma şansına sahip olabiliyoruz. Sürücü cebinde Talisman’ın anahtarı ile araca yaklaştığında, gündüz farları, arka stoplar ve tavan aydınlatması park pozisyonundan çıkıyor, zemin ışıkları devreye girerek kapı bölgesini aydınlatıyor ve sinyal lambaları yanmaya başlıyor. Kapı açıldığında gösterge tablosu harekete geçerek R-LINK 2’nin ekranında görsel bir animasyon başlıyor ve sesli uyarı veriliyor. Bu esnada Multi-Sense butonu da aydınlanıyor (Sport modunda hızlı biçimde, Comfort modunda daha yavaş).

Geniş ve pratik orta konsol, sürücü ile ön yolcu arasındaki genişlik hissine katkı sağlıyor.  Konsol etkileyici bir dokuya ve tasarıma sahip. Araç içerisindeki saklama gözlerinin fazlalığı ve büyüklüğü de tatmin edici boyutta.

Talismanın saklama gözlerinin toplam boyutu 25 litreyi buluyor: 

8 litrelik torpido gözü, 4,6 litrelik ön kapı gözleri (1,5 litrelik şişe için); artı 2 litrelik arka kapı gözleri, orta kol dayama altında saklama gözü (EDC şanzımanlı modelde soğutmalı olan bu göz sıcak günlerde oldukça kullanışlı) ve iki adet bardak tutucu yer alıyor. Yeni Renault Talisman, geniş bagaj hacmi ile de dikkat çekiyor.

koltuk arkalığı

Talisman’ın koltukları; soğuk havalar için ısıtmalı, sıcak havalar içinse havalandırmalı olarak ayarlanabiliyor.

Sıcaklığı ve kaliteyi buluşturan iç mekân

Talisman’ın sürücü koltuğu otomatik olarak 50mm geriye kayarak (elektrikli koltuklu versiyonlarda) araca girişi kolaylaştırıyor. Sürücü yerine oturduktan sonra ise koltuk orijinal pozisyonuna geri dönüyor. Kişisel karşılamaya ek olarak TALISMAN’ın geniş ön koltukları uçaklardaki “business class” koltuklardan esinlenilerek tasarlanmış.

Bu koltuklar iki büyük yeniliği bir araya getiriyor; dünyada ilk kez olarak ön koltuk arkalıklarında yarı sert, dirençli, esnek ve hafif kabuk şeklini alan Cover Carving Teknolojisi bulunuyor. Bu Renault yeniliği kullanıcılara özgürlük sağlıyor, kalite izlenimi veriyor ve daha geniş bir alan sunuyor (arkada ekstra 3cm diz mesafesi). Ayrıca alışılmış plastik koltuk arkalıklarından 1kg daha hafif.

Kışın ısıtması ile dikkat çeken koltuklar yazın sıcak havalarda daha fazla konfor için entegre havalandırma özelliği bulunuyor. Koltukların formu ve geniş kafalıklarla konfor artırılıyor. Arkalıkların üst kısmı sayesinde her yolcunun konforuna katkıda bulunurken dinamik bir sürüş pozisyonu elde ediliyor.

Üç kişilik arka koltuk sırası ise yolcu konforu için değişken minder yoğunluk ayarına sahip. 60/40 oranında katlanabilen bu koltuk sırası kayak taşınabilmesi için özel bir bölmeye sahip. Yanlardaki koltukların başlıklarının dönebilmesi sayesinde sürücünün arkayı daha rahat görmesi sağlanıyor.

4ControlMULTI-SENSE sistemi ile kişiselleştirilebilir bir sürüş deneyimi

Renault Talisman, dinamik ve kişiselleştirilebilir bir sürüş deneyimi sunuyor. Aracın başarılı yol tutuşu 4Control şasi (4 tekerden manevra) ve elektronik süspansiyon kontrolünün kombinasyonu ile sunuluyor. Bu sistemin orkestra şefi ise Multi-Sense® sistemi.

Multi-Sense, TALISMAN’daki çeşitli teknolojileri kontrol ve koordine ediyor. Bu sistem 4Control sistemini, elektronik süspansiyonu, direksiyonu, motoru ve EDC vites kutusunu kontrol ettiği gibi sistem göstergeleri, motor sesini ve ambiyans aydınlatmasını da kontrol ediyor.

Multi-Sense sayesinde Renault, bu denli çok teknolojiyi kapsamlı ve sezgisel olarak koordine eden bir sistemi sunan ilk otomobil üreticisi oldu.

Bir ilk olarak, elektronik süspansiyon ile 4Control sistemi birleşiyor

Renault, 4Control sistemini elektronik süspansiyon kontrolü ile bir araya getirerek otomobilin kullanım karakteristiklerinde hayati rol oynayan iki bileşenin hareketlerini verimli biçimde koordine etmeyi başardı. 4Control sistemi ile koordoneli biçimde çalışan elektronik süspansiyon kontrolü ani ve önemliyön değişikliklerinde üstün yol tutuşu ve sürüş konforu sağlıyor. Virajlı yollarda aracın dengesinden ve çevikliğinden ödün vermeksizin direksiyonu biraz daha fazla çevirmek mümkün oluyor.

4Control sisteminin, elektronik süspansiyon kontrolünün ve hem sürücünün hem de yolcuların keyfine yönelik teknolojileri koordine etmek Multi-Sense sisteminin görevi. 4Control sayesinde küçük bir şehir otomobilinin kıvraklığı elde ediliyor.

1448641128_1P7B81644Control sistemi Talisman’da sürekli devrede olan bir sistem olarak dikkat çekiyor. 50km/s’nin altındaki hızlarda Comfort modunda (Standart modda 60km/s; Sport modunda 80km/s) arka tekerlekler öndekilere göre maksimum 3,5 derecelik açıyla ters açıyla dönüyor. Bu sayede manevra kabiliyetini artırmak için dingil mesafesi kısaltılmışçasına bir his yaratılıyor. Söz konusu hız eşiklerinin üzerinde arka tekerlekler öndekilerle aynı yönde dönüyor. Bu etki sürüş zevkini, dengeyi ve güvenlik hissini artıracak şekilde dingil mesafesinin uzatılmasıyla aynı duyguyu yaratıyor.


Güvenlik ve kaliteden ödün verilmeden konfor zirveye çıkıyor

Talisman, sunduğu tüm duyguların sürücülerin ve yolcuların doyasıya yaşayabilmesi için güven verici, emniyetli ve kullanıcı dostu bir sürüş sunuyor. Renault, yüksek aktif güvenlik sağlamak amacıyla Talisman’ı bir dizi uyarıcı ve koruyucu sistemle donatmış.

Renault aynı zamanda pasif güvenlik konusunda da titizlikle eğiliyor. Euro NCAP’in giderek zorlu hale gelen standartlarının ötesine geçen Renault en kritik alanlarda her zaman kendi kriterlerini belirlemeyi başardı.

Son olarak, Renault’nun ana odak noktası kalite olarak sunuluyor. Talisman dayanıklılık temeline göre tasarlanan ve test edilen bir otomobil olarak kaliteyi, güvenliği ve konforu üst seviyede sunarak sınıfının zirvesini hedefliyor.

Renault Talisman, Adaptif cruise control, aktif acil fren destek sistemi, viraj aydınlatmalı sis farları, şerit takip sistemi, güvenli mesafe uyarısı, kör nokta uyarı sistemi, ön, arka ve yan park sensörleri, geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar, Head Up Display, elektrikli el freni, yokuş kalkış desteği, eller serbest kart sistemi ve eller serbest açılan bagaj kapağı gibi bir çok özelliği bir arada sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir