3 Şerit

İzmir’de bisiklet kazandı

Bundan sadece bir gün öncesine kadar katlanır bisiklet ile İzmir’de toplu taşıma araçlarına sadece belirli saatlerde ve ek ücret ödeyerek binilebiliyordu ve bir çok bisiklet kullanıcısı bu durumdan muzdaripti. Bugünden itibaren ise bu durum değişecek gibi gözüküyor.

xdvtkedcNqCGeAB-800x450-noPad

Bundan yaklaşık 5 ay önce İzmir’li  bir katlanır bisiklet kullanıcısı toplu taşımaya binerken yaşadığı problemi videoya alarak internette yayınladı.
Ardından Evren Ünver isimli bir bisiklet sever Change.Org’da  katlanırimza kampanyası başlattı. Kampanyada İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzban ve İzmir Metro A.Ş muhatap gösterilerek  “Bisiklet için her şeyin yapıldığının söylendiği bir şehirde, bisiklet şehri olmak istiyoruz diyen bir belediyenin söyledikleriyle yaptıklarının zıt olmamasını istiyoruz.’’ cümleleri yer alıyordu. Katlanır bisiklet katlandığında bir çocuk arabası veya bir bavul boyutundan daha küçük olması da ayrı bir konu olarak belirtildi. Kampanyada normal bisikletlerden alınan ek ücretin kaldırılmasını, katlanır bisikletlerle zaman kısıtlaması olmadan ulaşım araçlarını ek ücret alınmadan kullanılmasına izin verilmesi talep edildi.
959 destekçi ile imzalanan kampanya 5 ay aradan sonra ses getirdi ve İzmir belediyesi dün açıklama yaparak İzmirli bisiklet kullanıcılarının bisikletleri ile her gün ve her saat toplu taşımayı ücretsiz kullanabileceklerini açıkladı.

Bisikletlilerin kazanmasını sağlayan, sosyal medyayı sallayan o videolar;

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir