3 Şerit

SAAB Grubu sözcüsü Carlsson’dan “yerli otomobil” açıklaması

Türk basınında Saab ile ilgili yansıyan haberler sonrasında Saab Grubu’nun sözcüsü Sebastian Carlsson’dan açıklama geldi.

İsveçli havacılık ve savunma şirketi Saab Grubu’nun sözcüsü Sebastian Carlsson, İsveçli firma NEVS ile Türkiye’nin yerli otomobil konusunda yaptığı anlaşmayı takdirle karşıladıklarını belirterek, bu konuda kesinlikle en ufak bir eleştiri getirmediğini söyledi.

Türkiye’nin yerli otomobil konusunda yaptığı anlaşma konusunda açıklamada bulunan Sebastian Carlsson, Türkiye’nin yerli otomobil çalışmalarına ilişkin Türk basınında kendisine atfen yer alan “Türk Bakanın ısrarla SAAB adını telaffuz etmesini anlayamıyoruz” cümlesini sarf etmediğini söyledi. Carlsson, Türk basınına verdiği demeçte bilakis anlaşmayı övdüğünü ve taraflara başarılar dilediğini belirtti.

Saab markasının otomobil bölümünün iflas ettiğini ve 9-3 modelinin telif haklarını NEVS’e (National Electric Vehicle Sweden) sattıklarını ifade eden Carlsson, NEVS firmasıyla Türkiye arasında yerli otomobil konusunda yapılan anlaşmayı desteklediklerini ve bunun İsveç otomotiv endüstrisi için de çok önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Türk devletine ve NEVS firmasına başarılar dilediğini kaydeden Carlsson, bu anlaşmayı takdirle karşıladıklarını ve kesinlikle en ufak bir eleştiri getirmediğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir