3 Şerit

Bisiklet efsanesi Lance Armstrong’un doping hikayesi vizyona giriyor “The Program” – Video –

Amerika’lı ünlü bisikletçi Lance Armstrong’un doping yaparak kazandığı Fransa Bisiklet Turu Şampiyonlukları ve yakalanışı film oldu. “The Program” isimli film 16 Ekim tarihinde vizyona giriyor.

İngiliz yönetmen Stephen Frears’ın imzasını taşıyan filmde Ben Foster, Lance Armstrong’ı canlandırıyor. Genç yaşta geçirdiği kanser sonrası bisiklet dünyasına fırtına gibi dönen ve dünyanın en zor bisiklet yarışı olarak bilinen Tour de France’ı 1999 – 2005 yılları arasında 7 kez üst üste kazanan Lance Armstrong birçok insana örnek olmuştu.

2012 yılında Amerika’daki Anti-Doping Kuruluşu’nun yürüttüğü soruşturma sonrası doping sayılacak ilaçlar kullandığı tespit edilen Lance Armstrong’un kazandığı tüm madalyalar iptal edilmişti. Milyonların idolü olan Armstrong, bir anda dünya tarihinin en büyük doping skandalının başrol oyuncusu olmuştu. Öte yandan, yapılan açıklamalarda Armstrong’un kullandığı ilaçların inanılmaz büyük bir ustalıkla seçildiği belirtilmiş ve şuna kadar yapılan en profesyonel ve karmaşık doping olduğu açıklanmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir