3 Şerit

Dünyanın en zorlu rekorlarından biri daha

Güney Afrika’daki Agulhas Burnu’ndan Norveç’teki Nordkapp arasında geçen ve dünyanın en zorlu rotalarından biri olaran “Bir Uçtan Diğer Uca” (Cape-to-Cape 2.0) projesinde Rainer Zietlow, bir adet Goodyear Wrangler lastik seti üzerinde, 10 günden az sürede (9 gün, 4 saat ve 8 dakika) 19.000 km’den fazla mesafe kat ederek sürüşü tamamladı.

Rainer Zietlow, kameraman Marius Biela ve blog yazarı Sam Roach, Goodyear-Wrangler HP Dört Mevsim lastikleriyle donatılmış olan Volkswagen Touareg V6 TDI araçlarıyla Güney Afrika’daki Agulhas Burnu’ndan Norveç’teki Nordkapp arasında en hızlı sürüşü gerçekleştirdi.

Ekip, 19.000 km’lik bu uzun sürüşü sadece 9 gün, 4 saat ve 8 dakikada tamamlamayı başardı. Bu sayede, Cape-to-Cape 2.0 takımı Nordkapp ve Agulhas Burnu arasında, yine kendilerine ait olan 21 gün ve 16 saatlik dünya rekorunu da kırmış oldu.

Rainer ve takımı, Sahra Çölü’nde seller sonucu meydana gelen çamur ve Kenya’daki ‘’cehenneme giden yol’’un da dahil olduğu, dünyanın en zorlu arazileri ve hava koşullarıyla mücadele verdikleri bu dünya rekoru başarısına ulaşmak için, donanımlarını 19.000 kilometrelik yolculuklarının her aşamasında testlerden geçirerek sadece tek bir Goodyear-Wrangler HP Dört Mevsim lastik seti kullandı.

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Alexis Bortoluzzi, “Goodyear Wrangler HP Dört Mevsim lastiklerimiz Rainer’ın VW Touareg V6 TDI aracı için mükemmel bir seçim oldu. Bu olağanüstü mücadelede Challenge4 2.0 takımının güvenilir bir ortağı olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Goodyear’da önceliklerimizin ilk sırasında güvenliğe odaklanarak geliştirdiğimiz yenilikçi yaklaşımlar ve teknolojiler sayesinde, her zaman başarı hikayelerimizle tarihimizi oluşturmaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.

20 Eylül’de Nordkapp’taki bitiş çizgisini geçtikten sonra rekoru değerlendiren Rainer Zietlow,Bir Uçtan Diğer Uca (Cape to Cape) projelerimizi 9 gün 4 saatlik müthiş bir sürede tamamladığımız için mutluyuz. Goodyear’ın da içinde bulunduğu tüm sponsorlarıma ve ortaklarıma tekrardan teşekkürlerimi sunmak isterim. Goodyear’ın araç ve parkur için tercih ettiğim Wrangler lastikleriyle, en şiddetli yol koşullarında dahi herhangi bir hasar ya da arıza meydana gelmedi. Gelecekteki rekor denemelerimde de seçimimi kesinlikle Goodyear’dan yana kullanacağım” dedi.

Takım, bu rekor sürüşünde aralarında Türkiye’nin de olduğu 21 ülkeden geçti. Takım, sırasıyla Güney Afrika, Zimbabwe, Zambiya, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Sudan, Mısır, İsrail, Ürdün, Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, İsveç, Finlandiya’dan geçerek son olarak Norveç’e ulaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir