3 Şerit

Kenan Sofuoğlu 4. kez Dünya Şampiyonu!

Kenan Sofuoğlu, bir kez kırmızı bayrağın çekilerek yarışın durdurulduğu Magny – Cours’da 4. kez Supersport Dünya Şampiyonu olmayı başardı. 

Daha önce 3 defa Dünya Şampiyonu olan milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu Fransa’da gerçekleştirilen yarışı ikinci sırada tamamlayarak bir kez daha Supersport Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

knn_14_52Yarış 4 tur kısaldı, ikinci startta Kenan geriye düştü.

Yarışın bitimine 15 tur kala 5. virajın içerisinde gerçekleşen yağ dökülmesi sonrası yarışta kırmızı bayraklar sallanarak güvenlik önlemi için yarış durduruldu. Pistin temizlenmesinin ardından yarış 4 tur kısaltılarak 11 tur olarak devam edildi. Kırmızı bayraklardan sonra verilen startta ilk sırada başlayan Kenan Sofuoğlu, P. J. Jacobsen’in gerisine düşerek 2. sırada kaldı. Yarışın devamında Lucas Mahias, Kenan ve Jacobsen arasındaki podyum mücadelesi müthiş bir heyecana sahne oldu.

8 tur kala 5 virajda yaptığı atakla Kenan Sofuoğlu Jacobsen’i geçerek önde kalmayı başardı. Yarışın bitimine 5 tur kala Jacobsen, Kenan’ı bir kez daha geçmeyi başarırken, ikili Mahias ile arayı açmaya başladı. 3. sıradaki Mahias ile farkın açılması milli motosikletçimizi rahatlatırken, Kenan son turlarda zorlamayı bırakarak yarışı ikinci sırada bitirdi.

Bu ikincilikle Kenan Sofuoğlu 4. defa Dünya Supersoort Şampiyonu oldu!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir