3 Şerit

Kadıköy Belediyesi’nden örnek davranış

Birçok bisikletlinin geniş aralıklı kabusu olan mazgalların çözümü o kadar da zor değil, bisiklet yolundaki mazgalların ters yöne değiştirmek yetiyor, bunun son örneği; Kadıköy belediyesi  Bostancı Ayşeçavuş Caddesinde Suadiye Tren Yolu Köprüsü altındaki geniş aralıklı mazgallar düzenlenerek bisiklet severlerin o yolda rahatça geçmelerine izin verecek.

Özellikle İstanbul Anadolu Yakası Bisikletli severler tarafından çok sık kullanılan Bostancı Ayşeçavuş Caddesinde Suadiye Tren Yolu Köprüsü altındaki geniş aralıklı mazgalların köşede olanlarının yönü Kadıköy Belediyesi tarafından değiştirildi.

Hem Bisikletli Ulaşım Platformu – (BUP), hem de yolu kullanan çok sayıda bisikletli uzun zamandır ilettiği şikayetlerini, taleplerini ve çözüm önerilerini dikkate alan Kadıköy Belediyesi, en sağ ve en soldaki mazgalların yönünü değiştirmekle kalmadı, alt geçidin giriş ve çıkışlarını da maviye boyadı.

Bisikletli Ulaşım Platformu ‘nun sosyal medyada konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı; Bu örnek çalışması sebebiyle Kadıköy Belediyesini tebrik ediyor ve yetkililere tüm bisikletliler adına teşekkür ediyoruz. Kadıköy’deki diğer tehlikeli mazgalların yönünün de benzer şekilde değiştirilmesini ve bu çalışmanın diğer tüm belediyelere örnek teşkil etmesini diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir