3 Şerit

Opel’den Volkswagen’e “Das Auto”lu gönderme!

Önde gelen Alman otomobil markalarından Opel, rakibe 50 yıllık posterle sataştı 

Opel, 5. kuşak Astra ile dünya devi Volkswagen’i hedef aldı. Astra’nın tanıtım toplantısında Opel, günümüzde Volkswagen’in sloganı olan ‘Das Auto’ ibaresini kullandığı 1965 yılındaki afişle dikkat çekti. Opel’in bu afişi sergilemesi elbette tesadüf değildi. Marka ‘Alman otomobili’ vurgusu yapan bu kavramı VW’den 50 yıl önce kullanıp, o yıllarda büyük başarı elde eden Kadett modeliyle bugünkü C segmentinin öncülüğünü yaptığının altını çiziyordu.

Avrupa’nın, sadece Avrupa kıtasında satılan tek markası Opel, 5. kuşak Astra ile doğrudan dünya devi bir başka Alman markası Volkswagen’i hedef aldı. Bugüne kadar Golf’la girdiği yarışta öne geçmeyi pek de başaramayan Astra, yeni kuşağıyla bu kez iddialı görünüyor. Yeni Astra başarılı tasarımı, 200 kiloya kadar hafiflemiş kasası, yakıt konusunda cimrileşmiş verimli yeni motorları ve hepsinden önemlisi günümüz otomobil pazarının olmazsa olmazlarından kabul edilen zengin araç içi eğence ve akıllı telefon uyumlu uygulamalarıyla oldukça iddialı.

Opel AstraYeni Astra pek çok markanın boyutlarını büyüttüğü pazarda yaklaşık 5 santimetre küçüldü ve boyu 4.37 metreye geriledi. Küçülme ile daha sportif ve derli toplu bir görünüme kavuşan Astra, iç mekânda yaptığı tasarım değişikliği ve yeni tasarım koltuklarıyla yaklaşık 35 mm’lik bir diz mesafesi genişliği yaratmayı başardı. Yeni güçleri 95 ile 200 beygir arasında değişen Astra 1,0, 1,4 ve 1,6 litre benzinli ve 1,6 litrelik dizel motorlarla pazarda olacak. Opel’in yeni modelde sunduğu en önemli yenilik ise 105 beygir gücündeki, 1,0 litre ve 3 silindirli yeni benzinli motor olacak.

 

DİKKAT ÇEKİCİ AFİŞ

FullSizeRenderFrankfurt Otomobil Fuarı’nın kapılarını dünya basınına açmasından bir gece önce yapılan, yeni Astra’nın özel konuklara tanıtıldığı gecede, kokteyl salonunda bir afiş dikkat çekiciydi. Astra’nın da atası kabul edilen Kadett’in 1965 yılında piyasaya çıkmasıyla ilgili afişte, Kadett modelinin altında günümüzde Volkswagen tarafından kullanılan ‘Das Auto.’ Yani ‘otomobil’ ibaresi yer alıyordu. Son yıllarda ‘Alman’ köklerine gönderme yaparak tanıtım yapmayı tercih eden Opel, böylelikle VW’den 50 yıl önce ‘gerçek Alman otomobili’ ürettiğine vurgu yapmaya çalışmıştı.

Yazı: Hakan Özenen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir