3 Şerit

Monza’da Olaylı Yarış!

Formula 1 İtalya GP’si bugün Monza Pistinde yapıldı. Gridde 1-2 olarak yerleşen Mercedes startta kan kaybetti ve Sainz üstün performansıyla 2.liğe kadar yükseldi. Peş peşe gelen güvenlik araçları ve Hamilton’ın 10 Saniye dur/kalk cezası ile ilk üç yerini Gasly, Sainz ve Stroll’a bıraktı.

Ferrari’de facia

Ferrari önce Vettel’in fren sorunu nedeniyle yarıştan çekilmek zorunda kaldı, frenleri patlayan Vetteli birkaç tur sonra takım arkadaşı Lerclerc takip etti. Araç kontrolünü ünlü Parabolica virajında kaybederek bariyerlere giren Lerclerc hızlı kazasından yara almadan kurtuldu.

Mercedes için planlar bozuldu;

Yarışa 1-2 başlayan Mercedes, Bottas’ın start sonrası yavaş kaldı. Ardından Hamilton güvenlik aracı ardından pite girdi ancak pit yolunın kapalı olması sebebiyle 10 saniye dur kalk cezası aldı.

Orta sıralar zafer zovaladı;

Haftasonuna çok iyi giren Mclaren takımı Sainz ile ilk turda ikinciliği aldı. İlk güvenlik aracı sonrası iyi bir pozisyonda olan Sainz ve Norris, Leclerc’in kazası ardından yarışın kırmızı bayrakla durdurulmasının ardından Tekrar startta stratejideki şanssızlık sebebiyle Pierre Gasly’nin arkasında kaldı. Yarışın liderliğini ele geçiren Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly, liderliği tekrar bırakmadı ve uzun zaman sonra yarış kazanan ilk Fransız Pilot oldu. Oldukça genç bir poydum olan yarışta podyum şu şekilde:

  1. Pierre Gasly
  2. Carlos Sainz jr.
  3. Lance Stroll

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir