3 Şerit

Brisaspor’dan Mezopotamya’da bir başarı daha

Brisaspor Bisiklet Takımı Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) iş birliği ile gerçekleşen ve Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır valilikleri ile Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen ‘Uluslararası 2.2 Mezopotamya Bisiklet Turu’na katıldı. 03-06 Mayıs tarihinde gerçekleşen yarışlarda Brisaspor takımı, genel takım klasmanı ikincisi olarak bir kez daha kürsüdeki yerini aldı.

Brisaspor Bisiklet Takımı, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) iş birliği ile 03-06 Mayıs tarihinde gerçekleşen ve Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerini kapsayan ‘Uluslararası 2.2 Mezopotamya Bisiklet Turu’na katıldı.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, İran, Bahreyn ve Gürcistan’dan 12 elit bisiklet takımı ve 160 sporcunun katıldığı 4 etaplı yarışmada sporcular, 03 Mayıs günü turun ilk etabında kentin tarihi ve turistik bölgelerinden geçerek Şanlıurfa-Kızıltepe-Mardin, 04 Mayıs günü 2. etap olan Mardin-Nusaybin-Mardin, 5 Mayıs günü 3. etap Mardin-Bismil-Diyarbakır ve 6 Mayıs günü son etap olan 4. etapta Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa güzergahlarında yarışarak toplam 629 kilometre pedal çevirdiler.

Şanlıurfa Valisi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve GAP BKİ Başkanı’nın açılış töreninde yer aldığı yarışlarda Brisaspor takımı genel takım klasmanı ikincisi olarak bir kez daha kürsüdeki yerini aldı.

Brisaspor takımının elde ettiği dereceler;

  • 03 Mayıs 2018 Şanlıurfa – Kızıltepe – Mardin etabı: Kemal Küçükbay Etap Üçüncüsü
  • 05 Mayıs 2018 Mardin – Bismil – Diyarbakır etabı: Yunus Emre Yılmaz Etap Üçüncüsü
  • Genel Ferdi Klasman : Kemal Küçükbay Genel Ferdi Klasman Üçüncüsü
  • Genel Takım Klasmanı: Brisaspor Genel Takım Klasmanı İkincisi

Brisaspor hakkında

Brisaspor, Sabancı Grubu’nun alanında lider şirketlerinden, Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen araç lastiği üreticilerinden olan BRİSA Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bünyesinde Türkiye’de, Avrupa, Asya ve Afrika Kıtaları’nda faaliyet gösteren federe bir kulüptür. 1978 yılında Lassaspor olarak kurulmuş ve 1988 yılında Bridgestone ile Lassa’nın birleşmesi ile şirketin adına paralel olarak Brisaspor adıyla yoluna devam etmiştir. 

Kurulduğu yıldan bu yana Yıldız, Genç ve Büyük Erkekler kategorilerinde müsabakalara katılan Brisaspor, 2001 yılında kurulan Bayan Bisiklet Takımı ve 2005 yılında kurulan Dağ Bisikleti (MtB) Takımı ile bu kategorilerdeki müsabakalara da katılmaya başlamıştır.

1983 yılından günümüze dek, Brisasporlu bisikletçiler, yol bisikleti kategorisinde 30 defa Türkiye Şampiyonu olmuştur. Brisaspor, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu kazanan ilk Türk takımı unvanını kazanmış ve bu başarısını tekrarlayarak (2001-2007) üst üste 7 kez Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Turu şampiyonu olmuştur. 1999 Yılında Avrupa’ya açılarak, uluslararası müsabakalara katılan Brisaspor, Japonya, Mısır, Sırbistan, İran, Azerbaycan, Kamerun, Romanya, Makedonya, Bulgaristan gibi ülkelerde yapılan uluslararası müsabakalarda gerek takım gerekse ferdi olarak şampiyon olmuş, sporcularımız Balkan Şampiyonaları’nda Gençler ve Büyükler kategorilerinde ülkemize Balkan Şampiyonlukları kazandırmıştır. Brisasporlu Bilal Akgül dağ bisikleti kategorisinde 2008 Pekin Olimpiyatları’na katılarak, 32 yıl aradan sonra bisiklet branşında Olimpiyatlar’da yarışan ilk Türk sporcu olurken; bir başka Brisasporlu Kemal Küçükbay da 36 yıl aradan sonra yol bisikleti kategorisinde Londra Olimpiyatları’na katılarak Türkiye’yi temsil etme başarısını göstermiştir.

2015 sezonunda katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda toplam 184 defa podyuma çıkan Brisasporlu bisikletçiler, 42 kez de milli takım formasını giyerek ülkemizin ve tüm Brisa Ailesi’nin gurur kaynağı olmuşlardır. 

Brisaspor, aynı zamanda Brisa’nın sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda yeşil bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve sporun teşvik edilmesini de amaçlamaktadır. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir