3 Şerit

Volvo, Yeni V60 İle Ürün Gamını Genişletiyor

Yeni V60, XC60 ve markanın en üst seviyesi olan 90 serisinde yer alan diğer dört otomobille birlikte Volvo Cars’ın Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) üzerinde üretiliyor. 

SPA tabanlı Volvo V60, lüks iç tasarım, artırılmış iç hacim, ileri bağlantı özellikleri ve markanın yakın zamanda piyasaya sürdüğü diğer modellerinde de gördüğümüz sürücü destekleme ve güvenlik teknolojileriyle birlikte orta boy premium station sınıfında adından söz ettirmeyi amaçlıyor. 

Otomobilin öndeki LED far profilinden başlayarak kabin içi dizaynına varana kadar pek çok detayı, aynı platformu paylaştığı kardeşleriyle neredeyse tıpatıp benzerlik gösteriyor. Sunulan motor seçkisi de oldukça tanıdık; Volvo’nun 2019 yılından itibaren tüm otomobillerini elektrikli hale getireceğini açıklamasına uygun olacak şekilde, V60’da iki adet elektrikli hibrit motor opsiyonu bulunuyor: Yeni T6 Twin Engine AWD Benzinli elektrikli hibrit motor 340 hp güç üretirken, T8 Twin Engine AWD Benzinli elektrikli hibrit motor 390 hp güç üretiyor. Hibrit olmayan diğer motor seçenekleri arasında benzinli T5 ve T6 motorlar, dizel tercih eden tüketiciler için ise D3 ve D4 motor seçenekleri yer alıyor.

İç mekan Volvo’nun tasarım anlayışına uygun olarak oldukça minimalist ve ferah tasarlanmış.

Yeni V60, standart olarak gelen bir dizi güvenlik özelliği sayesinde Volvo Cars’ın güvenlik denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olma posizyonunu sağlamlaştırmayı hedefliyor.. 90 Serisi ve XC60’da yer alan ileri sürücü destek sistemleriyle birlikte V60 pazardaki en güvenli otomobillerden biri haline gelmiş. 

Otomatik frenleme teknolojisi kullanan City Safety, olası çarpışmalardan kaçınmak için algılama sistemleri kullanıyor ve sürücüye fren desteği sağlıyor. Sistem, ayrıca yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları algılayan pazardaki tek sistem olarak tanınıyor. City Safety, dünyada bir ilk olarak karşıdan gelen çarpışmalardan kaçınmak için de otomatik frenleme özelliği sağlıyor.

Sürücüye, iyi işaretlenmiş yollarda 130km/h hıza kadar direksiyon, ivmelenme ve frenleme desteği sağlayan Pilot Assist System’in viraj dönüş performansı geliştirilmiş. V60’da ayrıca Yoldan Çıkmayı Önleme, Karşı Şeritten Gelen Araçla Çarpışmadan Kaçınma ve diğer direksiyon destekleme sistemleri de yer alıyor. Opsiyonel olarak sunulan otomatik frenleme özelliğine sahip Kavşak Trafik Uyarısı ise otomobilin içindekiler ve dışarıda yer alan yayalar için güvenliği daha da artırıyor.

Yeni V60, 2018’in son çeyreğinde piyasaya sunulacak.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir