3 Şerit

XC ailesinin en yeni üyesi gün yüzüne çıktı!

Volvo’nun ilk kompakt SUV modeli ve aynı zamanda şirketin yeni CMA (Compact Modular Architecture) platformu üzerine kurulan ilk modeli XC40’ın tüm detayları yayınlandı!

Volvo’nun SUV ailesini tamamlar nitelikteki yeni otomobili XC40, Volvo XC60, S90, V90 ve XC90’ın gelişmiş bağlantı, eğlence ve güvenlik teknolojilerinin çoğunu bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda Volvo’nun verimli Drive-E motorları ile güçlendirilmiş olup, önden veya dört tekerden çekişli, manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile piyasaya sunulacak.

Başlangıçta 150 ile 250 beygir gücüne sahip üç benzinli ve iki dizel motor mevcut olacak. Tüm bu motorlar 2.0 litrelik dört silindirli üniteler: 156 hp T3, 190 hp T4 ve 247 hp T5 benzinli ve 150 hp D3 ve 190 hp D4 dizel seçenekleri sunulacak. T3, sadece önden çekişli olarak sağlanırken, D3 ön veya dört tekerlekten çekişli olarak sunuluyor. T4, T5 ve D4, dört teker çekişli ve otomatik vites kutusu ile birlikte geliyor. Otomatik şanzıman D3 sürümlerinde opsiyon olarak mevcut olacak.

Farklı donanım seviyeleri ile daha geniş bir kitleye hitap edecek

Giriş seviyesi Momentum donanımı, beyaz ve siyah alaşım jantlar ile birlikte, tekstil ve vinil iç döşemeleri ve kontrast renkli beyaz tavan ve kapı aynaları seçeneği de dahil olmak üzere markanın bu otomobille daha genç bir kitleye hitap etme arzusunu gösteriyor.

Momentum XC40’lar, gelişmiş ses aktive kontrol sistemi ile birlikte çalışan Volvo’nun yeni Sensus 9″ dokunmatik ekranı ile birlikete gelecek. Volvo On Call akıllı telefon uygulaması ve acil yardım paketi tüm XC40 modellerinde standart olarak sunulacak. Bu sistem, kullanıcıları akıllı telefonun veya akıllı saatlerden otomobilin çeşitli işlevlerini, kapıyı kilitleme ve açma, otomatik versiyonlarda bile kabini önceden ısıtmak veya soğutmak üzere otomobili çalıştırmaya izin vermesini sağlıyor. Otomobil kaza geçirirse, acil servisleri otomatik olarak uyarabiliyor ve onları, kesin konuma yönlendirmek için aracın dahili GPS’ini kullanıyor.

Standart güvenlik donanımları arasında, yayalar, bisikletliler ve büyük hayvanları tespit edebilen Volvo’nun otomatik acil fren sistemi City Safety, ve şeritten dışarıya doğru yaklaşan bir aracın yoluna çıkarsanız sürücüyü uyaran Oncoming Lane Mitigation mevcut.

R-Design versiyonları, parlak siyah ön ızgara ve ön ve arka arka tampon bölümleri, siyah tavan ve kapı aynaları ve çift entegre egzoz boruları gibi sportif dokunuşlara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca spor süspansiyon ve 18 inçlik elmas kesim / mat siyah alaşım jantlar geliştirilmiş halde, deri / nubuk döşeme, ön koltuk minderi uzantıları, delikli deri direksiyon ve vites topuzu ve alüminyum pano kılıfları var.

Inscription versiyonları, deri yüzlü döşeme, elektrikli bagaj kapağı, ön park sensörleri, elektrikli sürücü koltuğu, ahşap kaplama ve dış tasarıma eklenen krom ayrıntılar ile gelecek. Otomatik versiyonlar İsveç’li kristal cam üreticisi Orrefors’un ürettiği kristal vites kolu ile birlikte geliyor.

İsteğe bağlı olarak tüm donanım seviyelerinde satın alınabilen Xenium paketinde, panoramik cam sunroof, 360 derece çevre görünümü park kamera sistemi ve otomatik paralel ve dik park edebilen Park Assist Pilot mevcut.

Volvo’nun yenilikçi yarı otonom özelliği olan Pilot Assist sistemi, tüm donanım seviyelerinde opsiyon olarak satın alınabilecek. Diğer seçenekler arasında, kablosuz cep telefonu şarjı, Android Auto ve Apple CarPlay’i içeren akıllı telefon entegrasyonu ve 13 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi mevcut olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir